Med drugim bodo naprodaj tudi vstopnice za izredno priljubljeni slovesnosti ob odprtju in ob zaključku iger ter za finale sprinta na 100 metrov.

Prednost bo imelo 20.000 ljudi, ki je bilo neuspešnih ob prvi prodaji vstopnic in jim do dragocenih kart ni uspelo tudi v drugem krogu prodaje. Ti gledalci bodo imeli na voljo ekskluzivnih 31 ur za nakup pred uradnim začetkom prodaje v petek.

Po tem času bodo lahko vstopnice kupovali tudi ostali, po zadnjih podatkih prirediteljev je v prejšnjem nakupovalnem terminu brez kart ostalo kar milijon ljudi, ki bodo zdaj do vstopnic lahko prišli od petka dalje in to v petih dneh.

Morebitne vstopnice, ki ne bodo prodane, bodo šle še zadnjič v prodajo 23. maja. Prodaja skupaj kar 8,8 milijonov vstopnic se je začela že lani, večino pa so ljudje pokupili v prvih terminih. Prireditelji skušajo s prodajo vstopnic zbrati približno 500 milijonov funtov, kar predstavlja približno četrtino celotnega proračuna iger. Kot je dejal predsednik organizacijskega komiteja LOCOG Sebastian Coe je 75 odstotkov vstopnic namenjenih Britancem, preostalih 25 odstotkov pa nacionalnim olimpijskim komitejem in tujcem.