Britanski časnik je izračunal, da bo obiskovalec moral, če si bo zaželel povsem običajno kosilo, odšteti tudi do 50 evrov. Ker bo v času olimpijskih iger varnost poostrena, gledalci na športne prireditve ne bodo smeli s seboj prinašati nikakršnih tekočin, kar so seveda izkoristili trgovci, ki bodo za običajno pollitrsko plastenko vode zaračunavali okoli dva evra. Ob tem sicer velja omeniti, da bo obiskovalcem s seboj dovoljeno prinesti prazne plastenke, ki jih bodo lahko brezplačno napolnili v olimpijskem parku.

S seboj bo dovoljeno prinesti tudi hrano, a le v omejenih količinah, v nasprotnem primeru si bodo organizatorji pridržali pravico, da hrano zaplenijo.

Daily Mail je le 80 dni pred pričetkom olimpijade pridobil cene tudi nekaterih drugih živil. Tako boste morali za pomarančni sok plačati 3,5 evra, za majhen kozarec vina 6,5 evra, skodelica kave bo vašo denarnico  olajšala za tri evre, za hot dog pa boste morali odšteti okoli sedem evrov.

Klub visokim cenam, pa organizatorji zagotavljajo, da bo hrana in pijača na prizorišču zelo kakovostna. "Zelo smo se potrudili, da smo našli okusno in kvalitetno hrano, s katero bomo postavili nove standarde v prehrambeni industriji,“ je zagotovil tiskovni predstavnik iger in dodal: "Na voljo bodo prigrizki od 1,2 evra dalje, sendviči bodo stali manj kot pet evrov, za pečen krompir pa boste odšteli nekaj več kot šest evrov.“

Simbol nezdrave prehrane: Britanski zdravniki nasprotujejo McDonaldsovemu sponzoriranju OI