Za posebno vzdušje so na stadionu poskrbeli navijači, ki so ga divje vzpodbujali že pred in med tekmo, stoječe ovacije pa so sledile po zmagi in dosežku. "Zame je vselej užitek nastopiti tukaj in videti ves ta narod, ki navija," je po zmagi povedal olimpijski prvak na 100 in 200 metrov, čigar nastop si je v živo ogledala tudi jamajški premierka Portia Simpson Miller.

Čez mesec dni Bolta čakajo olimpijske kvalifikacije. Tam bo imel Bolt ostro konkurenco, saj je drugi Jamajčan Michael Frater sinoči dosegel izid 10,00. Več je bilo tudi drugih dobrih dosežkov, Yohan Blake je z 19,91 slavil na 200 metrov, žal pa je v tej disciplini zaradi poškodbe manjkal Asafa Powell.

V ženski konkurenci je za najboljši dosežek letos na svetu z 10,81 na 100-metrski razdalji poskrbela Američanka Carmelita Jeter. Na 200 metrov je Američanka Bianca Night (22,49) premagala domačo adutinjo Shelly-Ann Fraser-Pryce (22,63).

Odlično pa je šlo na mitingu v Fayetvillu v Arkansasu Američanu Ariesu Merrittu, ki je s 13,03 dosegel najboljši letošnji izid na svetu v teku na 110 metrov z ovirami.