Glasbenika sta omenjeni eksperiment prvič izvedla konec lanskega leta v zagrebški koncertni dvorani Vatroslav Lisinski in navdušila občinstvo.

Na poletnem festivalu bosta Dragojevićeve uspešnice interpretirala v jazzy, bossa nova in latino različicah. Dragojević je napovedal, da bosta igrala mešanico sweet jazza in mediteranskega zvoka, je poročal Novi list.

Nastop bo tudi priložnost za predstavitev novega albuma Elvis Stanić Group - Sol et luna. Stanić je sicer eden od organizatorjev in tudi umetniški direktor Liburnia jazz festivala.

Poleg Dragojevića in Stanića bosta med bolj znanimi izvajalci na letošnji opatijski jazz prireditvi tudi Larry Carlton, ki velja za pionirja smooth jazza, ter eden izmed jazz in blues zvezdnikov v vzponu, orglist Raphael Wressing. Obeta se tudi nastop zasedbe Northern California Jazz Choir.

Tridnevni jazz festival bo potekal na osmih odrih v Opatiji. Glavnino festivalskega programa bodo prispevali hrvaški glasbeniki, kot so Darko Jurković, Memento, Salty Tails, Oridano Gipsy Jazz Band, Denis Razz Quartet in Spart Jazz Group.