Letos se bomo naslednji konec tedna spet podali na pohod okoli Ljubljane, tokrat že 56. Sicer bosta začetek in konec letos spremenjena, kot vedno pa bodo trije dnevni pohajkovanja razdeljeni na dan za ljubljanske vrtce, dan za šole in dan za občane, udeleženci pohoda pa se morajo javiti na 8-ih kontrolnih točkah, na vsaki dobijo žig in podatek o času obiska. Tokrat pa si boste pot lahko popestrili z branjem zgodbic na vsaki kontrolni točki.

In kaj ima QR koda s tem? Domen Savič, komunikolog in avtor akcije pojasni: ''Quick response koda ponavadi za sabo potegne neko dolgočasno akcijo, ki uporabniku ne da takojšnje nagrade. Lahko to spremenimo?''. Spomini na POT 2012 namerč od pisca zahteva veliko ustvarjalnosti in nekaj tehnolške podpore, vsekakor pa nudi veliko zabave.

Kako poteka?

Najprej morate seveda napisati zgodbo. Kakršnokoli, važno je le, da ni predolga in da je vaša. Razdelite jo na osem delov – za vsako kontrolno točko en del - in vsak del označite po vrsti. Nato vsak del posebej ''zakodirate'' v QR kodo (zato mora zgodba biti kratka, saj lahko v eno QR kodo zakodirate le 250 znakov) in to natisnete na papir.

Na vsako kontrolno točko poti nato prilepite papir s svojo QR kodo in zbiranje zgodb se lahko začne. Seveda ne smete pozabiti na komentiranje na twitterju in hashtag #dpot2012. Podrobnejša navodila si seveda lahko preberete na Savičevem blogu.