Organizatorja letošnjega 56. pohoda Pot ob žici, ki bo potekal od 10. do 12. maja, sta mestna občina Ljubljana in Timing Ljubljana. "Gre za največjo športno prireditev v Sloveniji, na kateri udeležencem ni potrebno plačati startnine", je poudaril Möderndorfer. Predprijava za pohod ni potrebna, za tek trojk pa je ta obvezna preko spletne strani www.pohod.si ali s tiskano prijavnico.

Prireditev se bo pričela v četrtek, 10. maja, ko se bodo na pohod po Poti okoli Ljubljane podali predšolski otroci, dan za tem pa se bo odvil pohod za učence osnovnih in srednjih šol. Glavno dogajanje bo potekalo v soboto, 12. maja. V jutranjem in dopoldanskem času se bodo začeli rekreativni pohodi od treh do 35 kilometrov, odvisno od izbire posameznega udeleženca pohoda, prav tako pa se bodo začeli tudi teki trojk. Za učence osnovnih in srednjih šol je predvidena tekaška proga dolžine treh kilometrov, za člansko in veteransko kategorijo pa progi dolžine 12,5 oziroma 29 kilometrov.

Kot je dejal direktor Timing Ljubljana Gojko Zalokar, bo v soboto na Kongresnem trgu tudi spremljevalni kulturni program. Nastopila bosta namreč Partizanski pevski zbor in Rock Partyzani. V okviru prireditve pa bo v ponedeljek, 14. maja, potekal še 19. Študentski tek na ljubljanski grad.