"Sedem zadetkov se sliši veliko, a nam seveda še ne zagotavlja napredovanja v finale. Izkušnje so na Gummersbachovi strani, saj takšne tekme igra vsak teden v nemški ligi, prav tako pa ima prednost domačega igrišča in polne dvorane. Morali bomo prikazati še eno vrhunsko predstavo, če želimo v finale," se zaveda celjski trener Vladan Matić, ki je s svojimi igralci uspešno opravil generalko za Gummersbach. Pivovarji so v šestem krogu končnice za prvaka v 1. NLB Leasing ligi zmagali na gostovanju pri Trimu v Trebnjem - in to z enakim izidom kot nekaj dni prej proti Nemcem v Zlatorogu.

Gummersbach v tem tednu ni imel ligaških obveznosti, zato se je lahko ekipa trenerja Emirja Kurtagića v miru pripravljala na obračun s Celjani. "Nemci bodo doma želeli pokazati in dokazati, da v Celju niso prikazali vsega, kar znajo in kar so sposobni. Zato pričakujem velik pritisk na nas - tako na igrišču kot s tribun. Zato bo tekma za našo mlado ekipo nov zrelostni izpit," meni Matić.

Junak v Zlatorogu je bil domači vratar Dejan Perić, ki je zbral kar 19 obramb. "V sodobnem rokometu ne zadostuje nobena prednost. Zato bi bilo pogubno, če bi tekmo v Nemčiji začeli le z željo, da ubranimo prednost iz Celja. Igrati moramo na zmago ter srčno in pogumno," pravi kapetan Dejan Perić. V taboru Gummersbacha, trenutno enajstouvrščenem moštvu v nemški ligi, se v zadnjih dneh niso ubadali le s taktiko za Celjane, ampak tudi z dvorano. Objekt z imenom Eugen Haas, ki sprejme le 2100 gledalcev, na osnovi najnovejših zahtev nemške rokometne zveze za naslednjo sezono ne ustreza več standardom. Ker mora biti minimalna kapaciteta 2250 gledalcev, ima Gummersbach le dve možnosti: predelava dvorane ali igranje domačih tekem v kakšnem drugem mestu. V klubu niso navdušeni nad vlaganjem v sedanjo (staro) dvorano, kajti do sezone 2013/14 nameravajo zgraditi novo (okviren vložek dobrih deset milijonov evrov) za 4000 gledalcev.