Triindvajsetletni Rok Štrucl je v glavni borbi večera hitro opravil s 15 let starejšim in kar 150 kilogramov težkim Bobom Sappom, saj je The Beast oziroma "Zver" v slogu zadnjih svojih borb tudi tokrat padel že na začetku prve runde in poskrbel za še nekoliko večji posmeh na svoj račun.

Sapp se je takoj po začetku borbe zagnal v Štrucla, a je bil slednji pripravljen na tak začetek. Sapp se je po napadu Črnomaljca hitro umiril, po nekaj prejetih udarcih pa se je že drugič znašel na tleh, kjer je zadihan le še počakal, da mu je sodnik v ringu odštel do 10.

Slovenskega borca smo povprašali po prvih občutkih po zmagi.

"Vesel sem bi odziva ljudi, ki so mi stali ob strani. Srečen sem zaradi tega. To je bila zame dobra priložnost, da se predstavim ljudem preko športa, v katerega vlagam veliko energije in me veseli. Vesel sem, da sem pokazal, da sem dober borec in smatram, da je ta zmaga proti Sappu odlična odskočna deska," je dejal Štrucl, ki nad uspehom ni bil presenečen, prisotnega pa je bilo kar precej zadovoljstva: "V zmago sem bil zaradi svojih kvalitet prepričan. O sebi razmišljam skromno, vendar ko zmagaš tako borbo, občutiš zadovoljstvo brez primere."

Sapp je s 150 kilogrami pravi velikan, a pogled nanj 40 kilogramov lažjega Roka ni zmedel. "Občutiš strahospoštovanje, ko pa se začne borba pa se skoncentriraš samo še na udarce in tehniko. In seveda pač poskušaš biti boljši. Jaz sem se nanj pripravljal kot na vsakega nasprotnika in sem ga vzel resno. Kako ga dojemate mediji, pa je vaša domena," je povedal Štrucl, ki se ni obremenjeval z zadnjimi borbami Sappa, ki so se večinoma končale v zelo podobnem slogu kot včerajšnja.

Načrtov za bližnjo prihodnost Štrucl še ni želel izdati: "O teh načrtih bom spregovoril kasneje, treniral pa bom že jutri, kot da se ni nič zgodilo. Konec koncev sem borec po duši in je to moj način življenja. Drugače ne bi znal živeti."