Aimard se je ameriškim, japonskim in predvsem evropskim prestolnicam med drugim predstavil z orkestrom Concertgebouw, Evropskim komornim orkestrom, filharmoničnim orkestrom Scale, Newyorško filharmonijo, Mahlerjevim komornim orkestrom ter z najpomembnejšimi svetovnimi dirigenti. Kot inštrumentalist je prejel številne nagrade, od nagrade Kraljevske filharmonične družbe leta 2005, dve leti kasnehe pa ga je Glasbena Amerika razglasila za inštrumentalista leta.

Študiral je tako na Pariškem konservatoriju z Yvonne Loriod kot v Londonu z Mario Curcio, danes pa poučuje na Visoki šoli za glasbo v Kölnu in na Pariškem konservatoriju. Leta 2009 je predaval tudi na Francoskem kolegiju v Parizu. Veliko svoje pozornosti namenja repertoarju 20. stoletja.

Jutri v Cankarjevem domu

V Cankarjev dom bo Aimard prvič stopil jutri, 17. aprila, predstavil pa se bo z recitalom, ki bo zajel tako romantična dela Liszta in Wagnerja, kot tudi dela polna kromatike, kjer se tonalnost počasi ruši v atonalnost, do zgodnjega Bergovega dela, ki že zajema iz principa razvijajoče se variacije, in pozne Skrjabinove Sonate ''Črna maša''.

Po koncertu v CD bo glasbenik v Prvem preddverju, pred vhodom v Gallusovo dvorano, podpisoval svoje plošče. Z njim boste lahko pokramljali, plošče pa boste lahko tam tudi kupili.