Jerman si je na treningih privozil peti startni položaj. Dirko je začel Giabbani, a se mu start ni povsem posrečil, tako da je v prvi uri preizkušnje vozil na osmem mestu, saj je bilo prvih deset ekip precej izenačenih. Nadaljevanje dirke so spremljale težke vremenske razmere, saj je večkrat med dirko začelo deževati, tako da so vozili s pnevmatikami za dež.

Jerman je z dobro in hitro vožnjo že po nekaj urah vožnje ekipo popeljal do borbe za drugo mesto. Ponoči so imeli nekaj težav pri postankih in so kar dvakrat izgubili ogromno časa pri menjavi pnevmatik.

Dve uri pred koncem je njegova ekipa za tretjeuvrščenimi zaostajala krog in pol. Jerman je bil na vrsti za predzadnjo uro, a je slovenski motociklist hitro ujel in prehitel tretjeuvrščeno moštvo. Ob zadnjem postanku bi moral za krmilo sesti Giabbani, vendar se je vodja ekipe odločil, da tekmo do konca odpelje Jerman, saj je bil s svojimi hitrimi časi edina pot do zmagovalnega odra. Suvereno je odpeljal tudi zadnjo uro vožnje, pred četrtouvrščenimi pa si je privozil minuto prednosti.