"Vedno sem si želel posneti film v Rimu," je pred premiero, ki so se je udeležili tudi ostali igralci, med drugim Alec Baldwin, Jesse Eisenberg in Roberto Benigni, povedal Allen.

"Skozi leta in mnogo obiskov... se mi je porodilo le nekaj idej, ki pa sem jih lahko skupaj z lepoto Rima uporabil v komične in romantične namene," je dodal Newyorčan, znan po svoji nevrotičnosti.

Producenti, ki pred težko pričakovano premiero niso želeli povedati prav veliko, so razkrili, da je film sestavljen iz štirih zgodb o skupini Američanov in Italijanov ter "romancah, dogodivščinah in nezgodah v katerih se znajdejo".

Benigni, režiser in glavni igralec v filmu Življenje je lepo (1997), ki je prejel tri oskarje, se tako znajde v vlogi prebivalca Rima, ki ga paparaci, potem ko ga zamenjajo za zvezdo, lovijo po rimskih ulicah.

Po poročanju francoske tiskovne agencije AFP so Allena lani med snemanjem opazili pri španskih stopnicah, kjer je bil posnet tudi znamenit prizor iz filma Rimske počitnice (1953) z Audrey Hepburn in Gregoryjem Peckom.