"Zaenkrat smo mi rekli, naj treniram do bolečine, kar ni prav veliko. Naprej pač bolj trening nog, kar počnem že zdaj, .... veliko sem že izgubila," je bila nekoliko razočarana tekmovalka, ki je že pričakovala dokončni odgovor o teži svoje poškodbe in o tem, ali se bo pod blokado pripravljala na olimpijske igre ali pa bo morala na operacijo.

Sedemindvajsetletna večkratna evropska prvakinja si je prejšnji teden na treningu v Južnoafriški republiki huje poškodovala levo ramo. Sam ultrazvok je pokazal, da gre za resnejšo poškodbo in da bo morda potrebna operacija, ki bi pomenila tudi konec letošnje sezone. Odgovor o teži poškodbe naj bi dala že današnja magnetna resonanca, a tekmovalka še ne ve, kako naprej.

Poškodba je posebej boleča zaradi uspešnega uvoda Čarmanove v olimpijsko sezono. V začetku marca je na močnem mitingu v Berlinu z dosežkom 2:10,86 praktično izpolnila normo za nastop na igrah v Londonu, svojemu državnemu rekordu z iger v Pekingu, ki je bil dosežen v hitrih visokotehnoloških kopalkah, pa se je približala na vsega 37 stotink sekunde. Že takrat je Čarmanova za majsko evropsko prvenstvo v Debrecenu napovedala dosežek pod 2:10 minute.