Po poročanju današnjega časnika Večer naj bi se 36-letni Zavec v ringu znova pomeril 7. julija. Njegov nasprotnik naj bi bil enajst let mlajši Britanec Kell Brook (27 zmag, 18 s KO, brez poraza) z vzdevkom The Special One, dvoboj pa naj bi bil na sporedu v Sheffieldu. Brook je pred pol leta v šesti rundi premagal Zavčevega dobrega znanca Poljaka Rafala Jackiewicza, nazadnje pa je bil sredi marca boljši od rojaka Matthewa Hattona. Vendar pa dvoboj še ni "podpisan", kot pravi Zavec, je vse v rokah njegovega menedžerja Ulfa Steinfortha.

"Da, res je. Po medmrežju zaenkrat krožijo zgodbe, da naj bi se pomeril z Brookom. Zaenkrat ne vem, če bo do dvoboja res prišlo, saj mislim, da je to daleč od nekih realnih možnosti. Prehitro je govoriti o tem, gre zgolj za predvidevanja, namigovanja," je za STA uvodoma dejal Zavec.

Od njegovega zadnjega dvoboja sta minila dva tedna, ki jih je izkoristil za počitek in sanacijo poškodbe desnega komolca, kjer se mu je okrušil delček hrustanca. "Poseg je opravljen, zadevo zdaj rehabilitiramo. Komolec je omejeno gibljiv, ampak s terapijo delamo na tem, da bi čez kak mesec ali največ mesec in pol začel normalno trenirati brez omejitev. Zdaj delam na kondiciji na Ptuju, z boksarskega stališča tehnično taktično, ker si zdaj lahko za to vzamem čas, na agilnosti in kondiciji. Potem pa sledi stalnica. Najprej narediti bazo psihofizične kondicije doma in se potem za taktično-tehnični del spet odpraviti v Nemčijo. Do takrat pa bo še veliko prostora za druga mašila treninga," je o svoji trenutni pripravi povedal Zavec.

Mr. Sympatikus pa ne skriva ambicij, da si želi predvsem nazaj v ZDA, kjer je septembra lani v Biloxiju vknjižil drugi poraz v karieri, potem ko ga je premagal Američan Andre Berto. "Dejstvo je, da so moje želje dokaj nepomembne, pomembno je, kar ima menedžer v glavi. Vse velike poti v boksu se kujejo v ZDA, to je tudi moj cilj, torej napredovati rezultatsko, čim prej pokazati svoj maksimum, to je edino, kar me zanima," je še povedal Zavec.