"Dirka Puščavski izziv se je začela s prologom, ki je bil dolg slabe tri minute in tam smo že lahko pokazali, kaj zmoremo tudi z manj treninga," je dogajanje v prvih dveh dneh komentiral Stanovnik. "Danes je za nami že resen puščavski izziv, saj je bila etapa dolga skoraj 300 kilometrov in to v vročini malo pod 40 stopinjami Celzija v senci. Že prvi dan smo se kar resno udarili in zase lahko trdim, da sem med vožnjo užival in normalno odpeljal dirko. Nekaj tekmovalcev je že odstopilo zaradi okvar strojev v suhem in globokem pesku, saj v puščavi že dolgo ni deževalo," je še dejal Stanovnik.

Etapna zmaga je šla v roke Comi, dobri dve minuti in pol za njim pa je v cilj pripeljal Portugalec Helder Rodrigues z Yamaho. Zmagovalec letošnjega relija Dakar, Francoz Cyril Despres, se relija zaradi poškodbe, ki jo je staknil na smučanju ni udeležil.

Reli Abu Dabi Desert Challenge je prva in najprestižnejša izmed štirih dirk, ki štejejo za svetovno prvenstvo v cross-country relijih. Sestavljajo jo prolog in pet dnevnih etap s ciljem v Abu Dabiju, torej bo zadnja etapa na sporedu 6. aprila.