Button je z osvojitvijo naslova svetovnega prvaka z moštvom Brawn GP v sezoni 2009 presenetil celotno karavano formule ena. Že leto kasneje je prestopil k McLarnu, ki pa ni bilo edino moštvo, ki si ga je želelo videti v svojem bolidu. Zanj se je zanimal tudi Ferrari, a se je Britanec naposled odločil podpisati dveletno pogodbo z moštvom iz Wokinga, ki jo je lani podaljšal še za eno sezono.

Kljub temu pa to rdečih konjičkov ni zmotilo, da ne bi lani ponovno navezali stike z Buttnom, in sicer kot zamenjava za v zadnjih letih slabega in vedno manj zaželenega Brazilca Felipeja Masso, razkriva brazilska agencija Agencia Estado. "Veseli me, da je moje delo cenjeno. Vsem ponudbam ekip sem prisluhnil,“ je novico komentiral 32-letnik, ki se dirkanja ob boku Alonsa ne bi branil.

"Če v formuli ena ne bi bilo Hamiltona, bi Fernanda z veseljem videl v vlogi moštvenega kolega. Je dvakratni svetovni prvak ter izjemno hiter in talentiran. Sva si zelo podobna, a obenem zelo različna,“ je še povedal Button.