Erika, prekinili ste vašo odbojkarsko kariero, čemu takšna odločitev?

Razlog tiči predvsem v študiju, ki sem ga vedno odlagala in pa v pomanjkanju sponzorjev. Položaj v Sloveniji trenutno ni ravno rožnat. Enostavno sem ocenila, da je situacija zrela, da se izpopolnim tudi na nekaterih drugih področjih svojega življenja.

Je vaši odločitvi botrovalo tudi pomanjkanje motivacije?

Ne, odbojko imam še vedno izjemno rada. Tu gre predvsem za finančno podporo in kaj je v skladu s tem moč narediti. Takšna odločitev se mi je zdela še najbolj realna.

Ste o slovesu dolgo razmišljali?

To je bilo moč sklepati že lansko sezono, kar se je odražalo tudi na rezultatih. Odločitev je bila zelo težka, a v življenju je še veliko drugih stvari, ki so mi zelo pomembne.

Za slovo ste se odločili tik pred olimpijskimi igrami v Londonu.

Če bi se nama s Simono uspelo uvrstiti na olimpijske igre, bi dosegli fenomenalni rezultat. Kazalo nama je zelo dobro, a realen cilj za naju bi bile igre v Rio de Janeiru čez štiri leta, kar bi resnično pomenilo izpolnitev najinih sanj. A če bi želele izpolniti ta cilj, bi rabile veliko močnejše finančno zaledje. Že lani sva rezale najine stroške, ker si enostavno nisva mogli privoščiti trenerja. Pozna se tudi, ker v Sloveniji ni dvorane za odbojko na mivki, zaradi česar so finančni zalogaji samo še večji.

Gre krivdo morda pripisati tudi Odbojkarski zvezi Slovenije?

Tudi. V vseh teh letih z njihove strani nisva bili deležni nobene finančne podpore. Ne želiva jih obsojati, saj sami dobro veva, kako težko je dobiti sponzorja. Kljub temu pa sva pričakovali vsaj malenkostno večjo podporo. Hudih težav z zvezo sicer nisva imeli, še posebej po menjavi vodstva.

Kako je odločitev, da se umikate iz športa, sprejela vaša sestra?

Seveda je bil to zanjo zelo velik šok, vendar pa sem morala biti poštena do sebe in seveda tudi do sestre ter ji povedati, kaj se mi plete po glavi. Simona se zelo dobro zaveda, kakšne so realne možnosti, a je za uspeh pripravljena narediti vse

Je to vaše dokončno slovo od odbojke na mivki?

Dokončno slovo vsekakor ni, a veliko je odvisno od tega, kako se bodo v prihodnosti stvari razvile. Če se bo dvorana za odbojko na mivki zgradila in se bo tudi finančni položaj izboljšal, sem se pripravljena vrniti.