Mariborske odbojkarice so ubranile lansko prvo mesto in enajstič osvojile naslov državnih prvakinj. V tej sezoni so osvojile že svojo tretjo lovoriko, najboljše so bile tudi v srednjeevropskem in domačem pokalnem tekmovanju.

Uvodne minute so minile v izenačeni igri, a le do 4:4, ko so Mariborčanke osvojile tri točke zapored in tudi ob prvem tehničnem odmoru obdržale enako prednost. V nadaljevanju so se gostiteljice razigrale, odlično so izvajale tudi začetne udarce, ki so gostjam povzročali veliko preglavic, in prednost je rasla iz minute v minuto. Ob drugem tehničnem odmoru je bil rezultat 16:11. Mariborčankam je uspevalo vse, kar so si zamislile, domišljene akcije so praviloma udejanjile v točke, Kamničanke pa so delovale nemočno. Prednost domače vrte je naraščala in ob koncu niza je znašala kar dvanajst točk.

Kamničanke so v drugem nizu zaigrale bolj zanesljivo in zbrano, a velja poudariti, da tudi Mariborčankam ni več šlo vse kot po maslu. Igra je bila izenačena, ekipi pa sta se menjavali v vodstvu do rezultata 14:13, ko je Sara Hutinski najprej dosegla točko v napadu in vodstvo povišala na dve točki, nato pa z asom na tri (16:13). Nadaljevanje je spet minilo v odlični igri državnih prvakinj, ki so nizale točke za točko in z delnim rezultatom 6:1 pobegnile Kamničankam na šest točk (20:14). Vsi poskusi gostij, da bi dosegle preobrat, so bili, ob zanesljivi igri Mariborčank v polju in izjemno uspešni v bloku, zaman. Nova KBM Branik je tudi drugi niz dobila prepričljivo in si na stežaj odprla vrata do novega naslova državnih prvakinj.

Gostje so v tretjem nizu po nekaj uspelih akcijah povedle s 6:2, trener gostiteljic Bruno Najdič je zahteval pol minute odmora, poteza pa se mu je obrestovala. Pri 8:8 so Mariborčanke izničile vodstvo Kamničank in v nadaljevanju so gledalci spremljali izenačeno igro. Gostje so imele rahlo pobudo in si priigrale dve točki prednosti (12:14). Po dobrih začetnih udarcih domače ekipe, ki so v ekipi Calcita vnašali nemir, je mariborski vrsti uspelo osvojiti pet točk zapored, s čimer je povedla s 17:14. Gostje se niso predale, z dobro igro v obrambi in čvrstim blokom so pri rezultatu 18:18 ujele mariborsko ekipo, ki je spet pohodila stopalko za plin in si priigrala tri točke prednosti (22:19). Ob pomoči bučnih gledalcev, ki so stoje spremljali zadnje minute igre, pa prednost do konca niza povišala na štiri točke in končno zmago.