V povprečju je prebivalec med žiti porabil največ pšenice, in sicer 100 kilogramov. Pri mesu pa je največ porabil prašičjega (42 kilogramov) in govejega mesa (20 kilogramov), je danes objavil državni statistični urad.

Stopnja samooskrbe v Sloveniji je sicer za živalske proizvode precej višja kot za rastlinske proizvode. Posebno nizko stopnjo samooskrbe sta leta 2010 izkazovali bilanci zelenjave (31 odstotkov) in žit (56 odstotkov). Nad 80 odstotkov je v povprečju znašala stopnja samooskrbe v bilancah mesa in jajc.

Za Slovenijo je značilna prevladujoča proizvodnja belih vin. V tržnem letu 2009/10, za katero je bila bilanca izdelana na osnovi novih kakovostnih razredov vina (vina z zaščiteno označbo porekla, vina z zaščitenim geografskim poreklom, sortna in druga vina), je njihov delež znašal 63 odstotkov celotne proizvodnje vina, stopnja samooskrbe z vinom pa je presegla 100 odstotkov.