Isakovićeva je na finalu NCAA v Alabami še enkrat več dokazala, da je v letošnji sezoni naredila korak naprej pri hitrosti, saj je svoj delfinov dosežek letos popravila kar za 1,3 sekunde, letošnji osebni rekord, ki ga je nazadnje dosegla konec februarja na prvenstvu zahodne konference v Federal Wayju, pa še za 23 stotink.

Brez sanjskega scenarija

Na žalost se slovenski plavalki na tekmi ni izšel sanjski scenarij, saj je bila Isakovićeva zelo blizu tudi finalu na 200 prosto, ki je bil na sporedu takoj po delfinu. V jutranjih kvalifikacijah se je slovenski plavalki finale izmuznil za dobro desetinko. V primeru finala bi svoji ekipi tudi z osmim mestom namreč priplavala 11 točk, tako pa je nastopila v malem finalu, kjer se je le razplavala za končno 16. mesto in eno točko za ekipo.

Plavalka Gorenjske banke Radovljice je v maratonskem programu namreč hranila moči za štafeto 4 x 200 prosto, zadnjo disciplino dneva, kjer točke štejejo dvojno. Tam je kot prva plavalka Berkeleyja z 1:43,92 dosegla svoj letos najboljši izid na tej razdalji, s štafeto pa na koncu osvojila drugo mesto.

Po dveh dnevih je Berkeley vse bližje ubranitvi lanske zmage. Isakovićeva in druščina že 311 točk, drugouvrščena Georgija jih ima 247, univerzi Južna Kalifornije in Arizone na tretjem mestu pa po 226. Prvenstvo se bo končalo danes, Isakovićeva pa bo nastopila še na 200 delfin.