Gledalci v Madison Square Gardnu so bili priče napetemu obračunu, začinjenemu z boksarskimi vložki že 7. februarja, ko se je tekma med domačimi rangerji in hudiči iz New Jerseyja začela s pretepom dveh hokejistov na vsaki strani. Ni dolgo trajalo, da sta se moštvi srečali ponovno. Tudi sinoči pa se ni začelo nič drugače, kot pred dobrim mesecem …

Tudi tokrat se je zaiskrilo še preden se je tekma sploh dobro začela. Napetost pred obračunom z bližnjimi rivali in nekaj neporavnanih računov so se hokejisti odločili razrešiti kar takoj, tako da je znova prišlo do obračunov s pestmi že takoj po prvem sodniškem metu. Tokrat so se “po moško“ spravili reševati situacijo kar vsi trije napadalci obeh ekip.

V prvi sekundi tekme so se med seboj pomerili Stu Bickel in Ryan Carter, Mike Rupp in Eric Boulton ter Brandon Prust in Cam Janssen. Rezultat zgodnjega pretepa je bil 40 kazenskih minut, dva ne preveč zadovoljna trenerja in okrvavljena ledena ploskev. Kdo je dobil pretepaške dvoboje, presodite sami po ogledu posnetka, tekmo pa so na koncu s 4:2 dobili domači, ki tako ostajajo na prvem mestu vzhodne konference, New Jersey pa je šesti.