Med mednarodnimi gosti, ki se bodo zvrstili na STG, so: Daniel Miller, direktor založbe Mute Records, svobodna novinarja iz Velike Britanije Si Hawkins in Tim Cooper, predstavniki festivalskih partnerjev projekta, in sicer gre za festivale Exit, Sziget, Terraneo ter festival in konferenco Waves Vienna.

Festivalski del:

Organizatorji STG-ja so pesmi 150 prijavljenih izvajalcev, razvrščenih po kodah (to pomeni, da ocenjevalci niso vedeli, pesmi katerega izvajalca poslušajo, s čimer so se odločali na osnovi glasbe sami) poslali predstavnikom madžarskega festivala Sziget, hrvaškega Terraneo, srbskega Exit-a ter avstrijskega festivala in konference Waves Vienna, ki so na koncu naredili izbor najljubših pesmi.

Tako se bodo naSTG-ju letos predstavile tiste skupine, ki so od ocenjevalcev prejele največ točk. Zgoraj omenjeni festivali pa so poskrbeli tudi za posebne goste večerov, ki ne bodo nastopili v tekmovalnem delu, predstavljajo pa “barve” svojih držav: Brains (Madžarska), My Buddy Moose (Hrvaška), Luise Pop (Avstrija) in Dreddup (Srbija).

Izbrani glasbeni izvajalci, ki se bodo predstavili v času slovenskega tedna glasbe so: BARELY MODERN, BEATMYTH, DANDELION CHILDREN , DEŽURNI KRIVCI, HEX, LAST DAY HERE, LONDON, MOJCART, NEOMI, NOCTIFERIA, THE TIDE, TORONTO DRUG BUST, TORUL, ŠKM BANDA in WEREFOX.

Več o Slovenskem tednu glasbe in o njegovem programu pa si preberite tukaj.