Podobna, vendar ne tako nedolžna zgodba se je pred mnogimi leti odvila tudi v naših koncih, na Celjskem. Nekega večera naj bi policist v civilu iz kdove kakšnih osebnih stisk zavil na bencinsko postajo z namenom, da jo oropa. Od osebja je zahteval denar, a ker ga po nekajminutnem prerekanju ni dobil, naj bi potegnil pištolo in sprožil. Skupil jo je eden od zaposlenih.

Na bližnji policijski postaji so se nemudoma lotili raziskovanja in iskanja storilca. Ta je naslednji dan kar sam prikorakal na policijsko postajo, kjer je bil v službi, in nadrejeni naj bi sveži primer dodelili prav njemu.

Legenda pravi, da se je z veliko vnemo vrgel na lov za nepridipravom ter sam in s pomočniki pretaknil vse mogoče in nemogoče kotičke mesta ter okoliška potencialna skrivališča.

Po nekaj dneh takšnega intenzivnega preiskovanja je vedno več indicev kazalo, da bi storilec zločina utegnil biti prav njegov prvi preiskovalec, kar seveda ni ušlo komandirju. Skrivoma naj bi pregledali njegovo pištolo, ugotovili, da je bila iz nje izstreljena krogla, in ga na podlagi dokazov aretirali. Izgubil je službo in odsedel svojo kazen, kaj pa se je z njim dogajalo po tem, ni znano.

Ima pa gospod K. še dandanes v celjskem mladinskem hotelu, ki skozi mite in legende na inovativen način predstavlja zgodovino knežjega mesta in njegovih najbolj zanimivih prebivalcev, sobo, posvečeno tej nenavadni tragični zgodbi, ki je prišla med legende.

Preostale legende najdete tukaj.