Na tekmi sta nastopili tudi dve Slovenki. Teja Gregorin je bila 11., na strelišču je zgrešila dve tarči in za zmagovalko zaostala 2:26,0 minute. Andreja Mali pa je končala na 43. mestu (+6:07,8/2). "V bistvu sem zadovoljna, saj je 11. mesto zelo lepa uvrstitev. Veselim se je. Je pa res, da se zelo trudim pri streljanju v stoje. Ni več tako, kot sem streljala v sprintu ali v mešanih štafetah, ampak mogoče sta bila to le dva slaba dneva in da bo na tekmi s skupinskim startom spet bolje," je po tekmi povedala Gregorinova in pohvalila tudi progo ter malce obžalovala, da ni izkoristila slabših strelskih nastopov Magdalene Neuner, Darje Domračeve in drugih.

"Teja je sama povedala, da je imela težave že na zadnjih treningih in da ni bila več tako prepričana vase. Forma pač lahko pade. To se zgodi. Kljub vsemu smo vedeli, da bi lahko z ničlo prišla do medalje in točno tako je tudi bilo. Ampak to je bilo še vedno dobro streljanje, med boljšimi, in na koncu koncev je tudi 11. mesto zelo dober dosežek," je o strelski predstavi Gregorinove povedal glavni trener slovenske vrste Uroš Velepec in se dotaknil tudi nastopa Malijeve, ki jo ne bo na tekmi s skupinskim startom.

"Andreja je že po mešani štafeti tarnala, da jo muči prehlad in da težko teče. Potem jo je verjetno zasledovalna tekma še do konca izmučila. Tudi danes je relativno počasi tekla, ni imela prave moči, je pa škoda, saj bi z eno zgrešeno tarčo verjetno ujela nedeljsko tekmo s skupinskim startom," je nastop Malijeve pokomentiral Velepec.

Na vrhu je bilo vse v znamenju olimpijske prvakinje Bergerjeve, ki je konkurenco ugnala za skoraj minuto. Svoj edini strel je zgrešila v uvodnem krogu, nato pa z zanesljivim streljanjem in hitrim tekom zlahka prišla do zlata. Še na zadnjem streljanju jo je sicer ogrožala Brunetova, ki pa je zgrešila zadnjo tarčo in se morala zadovoljiti s srebrom. Eno tarčo je zgrešila tudi branilka naslova Ekholmova in pristala na tretjem mestu.

Tekme svetovnega prvenstva štejejo tudi za točke svetovnega pokala. V njem po 22 od 26 tekem v sezoni s 1062 točkami vodi Nemka Magdalena Neuner, ki je bila s slabim streljanjem danes šele 23., druga je svetovna prvakinja v zasledovanju Belorusinja Darja Domračeva (1021), tretja pa današnja zmagovalka Bergerjeva (893). Gregorinova je 13. (497), Malijeva pa 48. (93).