Martin Fourcade ni prikazal popolnega streljanja, a sta njegova prednost in tekaška predstava zadoščali, da se je še drugič v dveh dneh zavihtel na najvišjo stopničko zmagovalnega odra. Drugo kolajno s prvenstva, tokrat srebrno, je odnesel Šved Carl Johan Bergman. Do brona pa se je s 13. mesta prebil Rus Anton Šipulin, ki je osvojil tudi prvo kolajno za Rusijo na tem tekmovanju.

"Ne vem, zakaj sem tako slabo streljal. Vendar sem zaupal v svojo dobro formo v smučini. Ker sem vedel, da je Carl Johan dober v ciljnih sprintih, sem se odločil, da tekmo odločim že prej," je taktiko na poti do druge zlate v dveh dneh pojasnil francoski biatlonec, ki je tekmecem pobegnil kakšnih 700 metrov pred ciljem.

Na zasledovalni tekmi sta nastopila še dva slovenska biatlonca; Klemen Bauer (2:35,8/5) je zasedel 32. mesto, Janez Marič (4:15,1/6) pa 48. Kljub precej visokim temperaturam so oblaki nad biatlonskim prizoriščem poskrbeli, da je proga vseeno ostala trša kot dan prej, ko jo je topilo sonce. Razmere so bile sicer še vedno težke, vendar mnogo bolj enakovredne. V teh razmerah se je dobro znašel tudi Fak, ki je svojo uvrstitev popravil za tri mesta. V položaju leže je bilo njegovo streljanje brez napake, stoje pa se mu je trikrat zatresla roka.

"Leže je bil veter zelo spremenljiv, pa mi je vseeno uspelo zadeti vse tarče. Stoje pa so se napake pojavile na drugem streljanju, ko prvega strela nisem oddal pravočasno in ritem se je porušil že na začetku. Tekaški občutek se je bistveno popravil od včeraj, zato sem zadovoljen s končnim izidom. Zasledovanje je tekma, kjer je potrebno tudi taktizirati, izkoriščati zavetrje nasprotnikov in hraniti energijo za zaključek. V zadnjem krogu sem zato spustil predse Schemppa in Lindströma in jima šele na zadnjih treh vzponih pred ciljem vrnil milo za drago. Za kolajno bi bilo potrebno narediti popolno tekmo, sem pa zadovoljen tudi z uvrstitvijo med deseterico," je nastop ocenil Fak.

Za izboljšanje uvrstitve je poskrbel tudi Klemen Bauer. Dvajseterica mu je sicer spolzela na strelišču, na progi pa je bil spet zelo hiter. Tretji tekaški čas in pet zgrešenih tarč je bilo tako dovolj za 32. mesto.

"Spet sem bil zelo hiter na progi, žal pa ne dovolj natančen na strelišču. S 44. mestom iz sprinta nisem imel česa izgubiti, kar se je videlo vse do zadnjega streljanja. Žal pa je bil končni izkupiček po treh zgrešenih tarčah stoje spet bolj povprečen. Bila je lepa priložnost za še večje napredovanje, ki pa je nisem v celoti izkoristil," je ugotovil Klemen Bauer.

Janezu Mariču se tekma prav tako ni izšla na strelišču. Ostalo mu je šest nepodrtih tarč, kar ga je potisnilo na 48. mesto ob prečkanju ciljne črte.

Domračevi zasledovalna tekma, Gregorinova 12.

Belorusinja Darja Domračeva je na svetovnem prvenstvu v biatlonu v nemškem Ruhpoldingu kljub dvema zgrešenima tarčama osvojila zlato medaljo v zasledovalni preizkušnji na 10 kilometrov. Srebro je pripadlo domači junakinji Magdaleni Neuner (+ 25,1; 3). Najboljša Slovenka Teja Gregorin je bila 12. (+ 2:35,9; 2). Bronasto medaljo je dobila Rusinja Olga Viluhina (+ 1:15,4; 1). Na tekmi je nastopila še Andreja Mali, zasedla pa je 34. mesto (+ 4:36,1; 2).

Ženska zasledovalna preizkušnja se je končala s prvim zlatom za Belorusijo na svetovnih prvenstvih, ki ga je osvojila Domračeva. Brez novega zlata pa je ostala ljubljenka nemškega občinstva Neunerjeva, zmagovalka sobotne tekme; sprva se je zdelo, da je znova odpovedala tehnika, saj so v nemški ekipi menili, da je zadnji strel zadela, čeprav se tarča ni pokrila. A se je tokrat hitro izkazalo, da najboljša nemška biatlonka ni zadela niti okvirja tarče, tako da je med njenim kroženjem v kazenskih krogih vodstvo prevzela Darja Domračeva. Do cilja ga nato ni več izpustila iz rok. Podobno kot pri moških se je z osmega mesta na tretjo stopničko zmagovalnega odra povzpela Rusinja Olga Viluhina. Domračevi sta ostali nepokriti dve tarči, Neunerjevi tri, Viluhini pa ena.

"Na zadnjem streljanju sem se osredotočila le na svojo tarčo. Nisem se obremenjevala z Magdaleno, šele ko sem pospravila puško, sem videla, da je v kazenskem krogu. Takrat sem vedela, da lahko zmagam," je dejala beloruska biatlonka.

Gregorinova je pričela tekmo z dvema brezhibnima strelskima predstavama in se prebila do devetega mesta, na zadnjih dveh pa je bil njen izkupiček 80-odstoten, kar jo je potisnilo izven deseterice. "Sestavila sem relativno povprečen nastop, saj sem imela na streljanjih stoje kar nekaj težav. Noge me niso ubogale in komajda sem se rešila z le dvema nepokritima tarčama. Tekaško je bilo bolje kot včeraj, ko res nisem mogla teči hitreje in s takšno pripravljenostjo gre še vedno močno računati na uvrstitve vsaj med deseterico. Kar dobršen del proge sem odtekla skupaj z Zajcevo, kar je lahko dober pokazatelj resnične tekaške pripravljenosti tudi zame," je tekmo opisala Gregorinova.

Andreja Mali, ki je bila poleg Gregorinove edina predstavnica Slovenije na tekmi, ni zadržala v sprintu pridobljene uvrstitve sezone. Kljub le dvema nepokritima tarčama je izgubila osem mest in pritekla skozi cilj 34.

"Osmo in 12. mesto sta vrhunski uvrstitvi. Zelo malo zaostajamo za najboljšimi. Tudi Teja je bila blizu najboljšim. Koliko uvrstitev pa ima Slovenija med najboljših 12? Zdaj imamo štiri v nekdaj dneh in mislim, da s tem moramo biti zadovoljni," je po današnjih zasledovalnih tekmah menil trener Uroš Velepec.

V ponedeljek bo na SP v Ruhpoldingu prost dan. Biatlonci se bodo v smučino spet podali v torek na 20-kilometrsko tekmo, biatlonke pa dan za njimi na 15-kilometrsko posamično preizkušnjo.