Ljubljančanom je v dvorani Pecara uspel veliki met, saj Široki pred domačimi navijači v ligi ABA ni izgubil vse od 13. novembra, ko je moral položiti orožje pred Partizanom, hkrati pa so zmaji prekinili serijo štirih zaporednih porazov. Olimpija je prikazala šolsko igro na gostovanju, saj je gostiteljem prve tri četrtine stalno dihala za ovratnik, nato pa v zadnjih desetih minutah pohodila stopalko za plin in prišla do zanesljive in pomembne zmage. "To je bila pomembna zmaga za nas na vročem in zahtevnem gostovanju. Skozi celotno tekmo smo, kljub nekaj napakam, obdržali visoko raven koncentracije in zbranosti v obrambi. Kljub temu da smo zadeli le eno trojko, smo dvoboj dobili, kar je dokaz, da se tekme dobiva v drugih elementih igre. Končno smo zadevali proste mete in dobro skakali," je bil po zmagi zadovoljen Olimpijin trener Sašo Filipovski.

Z drugačno, a nič manj uspešno formulo je do uspeha proti Radničkemu prišel Helios, ki je po prvi četrtini zaostajal za osem točk (9:17), nato pa v drugih desetih minutah eksplodiral in povsem povozil gostitelje. Drugo četrtino so Domžalčani dobili s kar 34:14, po dobri tretji pa si priigrali 15 točk prednosti, ki jim je do zadnjega zvoka sirene ni bilo težko zadržati.

Tekmi 23. kroga čakata danes še preostala slovenska predstavnika Krko in Zlatorog. Novomeščani v dvorani Leona Štuklja gostijo Zagreb, trenutno pa imajo v jadranskem tekmovanju katastrofalno serijo, saj so na zadnjih devetih tekmah zabeležili kar osem porazov. Edini uspeh so v tem obdobju dosegli proti Olimpiji, ko so v Stožicah slavili zmago po podaljšku. Še slabše se godi Laščanom, ki bodo ob 20. uri gostovali v Vršcu pri Hemofarmu, proti kateremu so zmagali 2. decembra, nato pa izgubili na kar dvanajstih zaporednih obračunih. Zlatorog bi v primeru zmage ohranil teoretične možnosti, da sezone ne konča na zadnjem mestu,

Preostali včerajšnji izid: Cibona - Cedevita -:- (26:23, 47:41, -:-, po dva strelca na vsaki strani).