Celjani so v Podčetrtku na finalu rokometnega pokala Slovenije prišli do zmage proti branilcem lanskoletne krone Cimos Kopru. Po izenačenem prvem polčasu so celjski igralci do zmage prišli v zaključku drugega polčasa.

Koprčani so v uvodu tekme hitro prišli do prednosti 2:0, nato pa so Celjani rezultat hitro obrnili v svojo korist. Po dveh zaporednih obrambah celjskega vratarja Dejana Perića in treh zadetkih njegovih soigralcev so "pivovarji" prvič na tekmi povedli. Ob trdni obrambi so Celjani po slabih 12 minutah povedli s 6:3, a zaostanek so Koprčani po treh uspešno izvedenih napadih hitro izničili in na semaforju je bilo 6:6. Dobrih pet minut pred koncem je po zadetku Matjaža Brumna Cimos prišel do vodstva 9:8. Primorci so imeli še minuto pred koncem dva zadetka prednosti, a so se Celjani v zaključku tekme spet vrnili. Po zadetku Roka Žurana, obrambi Perića in protinapadu Gašperja Marguča sta ekipi na odmor odšli izenačeni (12:12).

Koprčani so v drugem polčasu po dveh hitrih napadih spet prišli do prednosti dveh zadetkov (15:13). Nekaj slabših minut celjskih rokometašev, ko je koprska obramba na čelu z vratarjem Gorazdom Škofom ustavila nekaj napadov Celjanov, so znali izkoristiti rokometaši Cimosa, ki so po dobrih desetih minutah nadaljevanja prišli do štirih zadetkov prednosti (18:14). Na krilih glasnih celjskih navijačev pa je "pivovarjem" uspel nov preobrat. Petnajst minut pred koncem so izenačili na 19:19, ob trdni obrambi pa Koprčani niso našli poti do celjskih vrat. Ko se je "razbranil" še celjski vratar Matevž Skok, njegovi soigralci pa so uspešno izkoristili napade, je bilo na semaforju hitro 23:21 v korist Celjanov. V zaključku so Koprčani povsem popustili, celjski igralci so si priigrali varno prednost in slavje v Podčetrtku se je lahko začelo.