Celjani so se kljub slabemu prvemu polčasu pričakovano pridružili Koprčanom v velikem finalu pokalnega tekmovanja. Podobno kot Koper na prvi polfinalni tekmi proti Jeruzalemu Ormožu so tudi "pivovarji" ključno razliko naredili v uvodnih minutah drugega polčasa, ko so pobegnili za šest zadetkov. Pri Celjanih je bil najboljši strelec Gašper Marguč s sedmimi, pri Mariboru pa Simon Razgor z osmimi zadetki.

Celjani so prvi polčas odigrali pod svojimi zmožnostmi. Mariborčani so bili tisti, ki so pustili boljši vtis, ne nazadnje so v 12. minuti vodili z 8:5, prednost treh golov pa so imeli tudi še deset minut pozneje. Končnica prvega dela pa je pripadla celjskim igralcem, ki so izid do glavnega odmora poravnali in celo povedli za gol, takoj na začetku drugega dela pa s tremi zaporednimi goli ušli na 19:15. V naslednjih minutah so Celjani še malce nadgradili svojo prednost, povedli že s 23:17, kar je bila dovolj visoka razlika, da so tekmo nato mirno pripeljali do konca.

Koper brez težav v finale

Koprski rokometaši so že pred večernim obračunom pričakovano postali prvi finalisti pokalnega tekmovanja. Odločilno prednost na tekmi so si priigrali v začetku drugega polčasa, ko so pobegnili za tri gole in prednost do konca zadržali. Pri Koprčanih je bil najboljši strelec Milorad Krivokapić s šestimi, pri Ormožanih pa Čudič s sedmimi goli.

Po izenačenem prvem polčasu, v katerem sta se ekipi izmenjavali v vodstvu, je bil izid pred začetkom drugih 30 minut poravnan na 10:10. Odmor je bolje del Primorcem, ki so takoj naredili delni izid 3:0 in se prvič na tekmi "odlepili" za tri gole (13:10). Kot se je izkazalo, je bila ta razlika dovolj za preboj v finale, saj so favorizirani izbranci Fredija Radojkoviča podobno razliko držali vse do končnice tekme, ko so jo še malce oplemenitili.