S slovesom 69-letnega Williamsa z mest v ekipi, kjer ima možnost odločanja, se končuje tudi obdobje formule 1, ki ga je karizmatični lastnik ekipe Williams zaznamoval dolga desetletja. "Zame je to priložnost, da v ekipi dobim drugačno vlogo. Kmalu bom star 70 let in čas je, da moje mesto dobi nova generacija," je pojasnil Frank Williams, ki ga ljubitelji formule 1 poznajo kot moža iz ozadja v invalidskem vozičku, v katerem je od 43. leta, ko je doživel hudo prometno nesrečo.

Moštvo je leta 1977 ustanovil skupaj z inženirjem Patrickom Headom; slednji je nadzorni odbor moštva zapustil lani, ko je tudi prodal svoj lastniški delež v ekipi. V bogati zgodovini je Williams z ekipo nastopil na 584 dirkah, se veselil 113 zmag, devetih konstruktorskih naslovov prvaka in sedmih dirkaških, a so leta slave že precej oddaljena, saj je zadnji svetovni prvak z Williamsom postal Jacques Villeneuve pred 15 leti.

Mesto Franka Williamsa v ekipi bo prevzela hčer Claire Williams, ki bo po novem direktorica za marketing in stike z javnostmi.