Ste takoj vedeli, da je žoga prešla golovo črto?

Da. Na igrišču imaš vedno občutek, pod kakšnim kotom je žoga padla v gol, ali je žoga za linijo ali ne. Takrat sem vedel, da je bil to gol.

Verjamete, da sodnik Bernd Heynemann gola dejansko ni videl?

Verjamem, kot v principu verjamem, da sodniki ne delajo namernih napak. Tudi na dvoboju Milan - Juventus ni šlo za namerno sodniško napako, bolj za neposrečeno odločitev.

Ste bili po tekmi v stiku z italijanskimi nogometaši? So vam priznali, da je žoga prešla golovo črto?

Nismo bili, saj se spomnim, da Italijani niso bili zadovoljni z igro in rezultatom. V garderobi so bili zelo tihi. Z njimi nismo bili v stiku, saj so bili precej vzvišeni.

Bi vi priznali gol, če bi bili v obrnjeni situaciji?

Če se pogovarjamo zdaj, ko sem zunaj igrišča, bi ga priznal. Trenutno, ko sem sproščen in pomirjen, bi to naredil. A vprašanje je, kako bi dejansko reagiral, ko bi se mi to zgodilo na igrišču. Športnik je namreč na tekmi v povsem drugačnem čustvenem stanju.

Ste za vpeljavo tehnologije v nogomet?

Ne, ne… Nisem. Preprosto zato, ker bi bilo manj tematik za razgovor. Napake se dogajajo in super, da se dogajajo. Derbi med Milanom in Juventusom bo ostal v spominu tudi zaradi velikih sodniških napak. Naša tekma z Italijo je enaka. Dosegel sem gol, ki ni bil priznan, zato mi bo vedno ostala v spominu.

Morda celo bolj, kot če bi bil gol priznan?

V zgodovini je bilo še precej takšnih golov, kot denimo gol Anglije v finalu svetovnega prvenstva. To je sestavni del igre. Jasno je, da je boleče, če si odškodovan, a s tem se nogomet plemeniti. Več se govori, več je polemik, ki so v športu dobrodošle. S tehnologijo bi vse skupaj postalo preveč nečloveško in uradniško. Človeški faktor je v nogometu ključen. Brez čustev in emocij ni nič - tako na igrišču kot na tribunah in v okolju, ko beremo odmeve po tekmah.

Kaj pa porečete na petega in šestega sodnika zraven mreže?

To je dobra stvar, čeprav smo že bili priče, da je peti sodnik stal popolnoma zraven, pa česa ni videl. Nikakor pa me povečanje števila sodnikov ne moti.

Sporne odločitve nogometnih sodnikov: Probleme lahko reši tehnologija