Ryan Seacrest ni bil preveč vesel, ko se je Cohen odločil, da bo šalo izvedel na njegov račun. Vajeni smo že, da Cohen vedno na zanimiv način promovira svoje nove filme, v katerih v glavni vlogi vedno nastopa sam. Tako smo ga videvali kot Ali-Gja, Borata, najnovejši lik pa je heroj filma Diktator, General Aladeen. Verjetno ni treba posebej razlagati, da gre za pokojnega libijskega diktatorja Moamerja Gadafija.

Raztresen po prsih Halle Berry

Cohen se je na rdeči preprogi pojavil preoblečen v diktatorja Aladeena, skupaj z dvema varnostnicama, ki sta bili odeti v bolj seksi kot vojaško opravo. V rokah je diktator nosil ''zlato žaro z graviranim obrazom še enega pokojnega diktatorja, Kim Jong Ila, v njej pa je bil  pepel ljubljenega vodje''.

Med ekskluzivnim pogovorom z novinarjem E!, Ryanom Seacrestom, mu je Cohen razložil, da ''nadvse vesel, da je lahko danes tu, saj je s seboj prinesel svojega prijatelja in partnerja za tenis''. Prinesel je namreč ''pepel pokojnega korejskega vodje'', ker je bila ''njegova poslednja želja, da bi bil še enkrat poškropljen po rdeči preprogi oskarjev in prsih Halle Berry.'' Nato pa je ''pomotoma'' celo žaro pepela, ki ga, mimogrede, ni bilo malo, raztresel po novinarju in njegovi popolnoma novi Burberry obleki. Seveda se je začel nerodno opravičevati, a to ni prav veliko pomagalo povsem posutemu novinarju, ki se je pred kamerami v živo komaj zadrževal, da ni začel kričati.

Pred varnostniki te očitno ne zavaruje niti dejstvo, da si Sacha Baron Cohen, saj so ga nič kaj elegantno odvlekli varnostniki. Morda pa je bilo vse skupaj dogovorjeno.

Foto: Umetnik s petimi nagradami veliki zmagovalec letošnjih oskarjev

Nogavice iz diskonta

Da se bo Cohen na oskarjih pojavil preoblečen v Diktatorja je že pred podelitvijo prestižnih filmskih nagrad zmotilo tudi organizatorje, ki so mu skorajda prepovedali vstop. Ko je bil njegov prihod odobren, se je novinar Seacrest na Twitterju celo razveselil, da je dobil potrjen pogovor z Cohenom in svoje sledilce vprašal, če imajo kako idejo, kaj naj ga vpraša. Dvomimo, da je bil tako vesel po tem, ko sta od njunega pogovora ostala le on z umazanim smokingom ter brisačo v rokah in pa madež pepela na rdeči preprogi.

Skeč pa se je očitno zdel zabaven vsaj nekaterim drugim, ki so se mimo madeža na tleh sprehodili še preden so ga čistilci posesali. Igralka Tina Fey (na sliki desno) se je celo ''poklonila'' raztresenemu pepelu.

Če ni bil ravno gaciozen, je Cohen to vsekakor nadoknadil s humorjem. Redko kdo je namreč ostal resen, ko je novinarju dejal, da ima oblečeno obleko Johna Galliana, nogavice pa je kupil v K-Martu. ''Kot mi je nekoč dejal Sadam Husein, nogavice so nogavice – ne zapravljaj denarja.''

Kot je razvidno s spodnjega posnetka, mu ni zameril niti novinar. ''Zdelo se mu je, da ima nekaj za bregom. Ali bi to storil meni, ali pa Georgu Clooneyju, kajne,'' je dejal in zaključil. ''Tako. Sedaj vsaj vidite, da te stvari niso posnete vnaprej.'' Kasneje je na Twitter zapisal, da nikoli vedel, zakaj mu je mama vedno dejala, da mora na rdečo preprogo s seboj nesti dva suknjiča. ''Sedaj vem.''

In če vas slučajno zanima, kaj je bilo zares v žari – prašek za instantno pripravo palačink.

Foto: Umetnik s petimi nagradami veliki zmagovalec letošnjih oskarjev