Drugo mesto so zasedli Avstrijci, ki so do zadnjega skakalca vodili, takrat pa ga je polomil Gregor Schlierenzauer, ki je skočil le 170 metrov in Slovenija je za 0,7 točke ugnala severne sosede. Tretje mesto je pripadlo Norvežanom.

Prvi je za Slovenijo skakal Tepeš, ki je z 218 metri postavil svoj osebni rekord. V drugi seriji je Šinkovec kot edini od slovenske četverice skočil manj kot 200 metrov (189,5) in vodstvo so prevzeli Avstrijci. V tretjem skoku je slovenske barve zastopal Prevc, ki je ob dobrih pogojih poletel kar 225,5 metrov (kar bi bil ob doskoku izenačen rekord skakalnice), a se je ob koncu poleta nekoliko ustrašil in je pri doskoku padel. Peter je takoj vstal in videti je bilo, kot da je z njim vse v redu, a nekaj minut kasneje ga je obšla slabost in so ga z nosili odnesli s prizorišča ter ga odpeljali v bolnišnico, kjer so ugotovili, da ima strgane ramenske vezi. Prevca so že operirali, sezona pa je za 19-letnika, ki je bil v zadnjih tednih v odlični formi, najverjetneje žal že končana.

Po skoku Prevca je bila Slovenija s petimi točkami zaostanka na drugem mestu in o zmagovalcu je odločal zadnji skok. Kranjec je v brezvetrju skočil odlično (209 metrov) in ko je nekaj minut kasneje Schlierenzauer poletel skoraj 40 metrov manj, je bila Slovenija po prvi seriji na prvem mestu.

Organizatorji so imeli ves čas precej težav zaradi vremenskih razmer, saj je pihal močan veter, začelo pa je tudi močno snežiti. Zato so se odločili, da finalne serije ne bodo izpeljali in zmaga je pripadla Sloveniji, ki bi sicer v primeru druge serije ostala brez rezultata, saj Prevc ne bi mogel nastopiti. Vsaj nekaj sreče v nesreči, bi lahko rekli.

"Že Jurij je skočil osebni rekord z 218 metri, Jure je dodal svoje, Peter, Robi, vsi so naredili odlične nastope. To je tudi edini način, da res prideš visoko. Peter je naredil odličen skok. Napak, ki jih je delal včeraj, danes ni bilo. Razmere so bile ugodne, tako da rabiš samo en trenutek in ga je začelo peljati. Ko je pristajal, po mojem ni več vedel, kje je, se pa žal dogajajo tudi takšni padci," je zmagovalno popoldne z nesrečnim dodatkom podoživel trener Goran Janus.

Kljub prvotni napovedi, da je sezona za Prevca že končana, je še pustil priprta vrata tudi za hitrejšo vrnitev na skakalnice: "Počakali bomo operacijo. Mogoče obstaja kakšna majhna možnost ... Bomo videli, za zdaj še pustimo. Možnosti so minimalne, a počakajmo na zdravnike."

Tudi Prevc upa, da sezone zanj še ni konec

Zvečer po tekmi Prevc kljub bolečinam in diagnozi še ni povsem izgubil upanja, da bi morda lahko še skakal tudi v tej sezoni: "Bomo še videli. Jaz še nisem rekel zadnje besede. Počutje je dobro. Imam sicer bolečine v levi rami, ker so pač strgane vezi. A jutri naj bi šel že domov."

O svojem skoku oziroma o tem, zakaj je nato padel, pa je pa je Prevc povedal: "Nisem se ustrašil. Imel sem veliko višine, spodaj je malo luknje in veter ne vleče več. Kaže, da me je malo pobralo in sem se reševal. Če bi prej pristal, bi šel v 'hokej', tako pa sem naredil preval in zgodilo se je, kar se je. A vseeno, rad bi čestital fantom, ker nam je uspelo pokazati dobre skoke in končno ugnati vso konkurenco."