Zmagal je Avstrijec Martin Koch, ki je 218 metrom iz prve v drugi seriji dodal najdaljši skok dneva 221,5 metra. Na stopničkah sta končala še Japonec Daiki Ito in Švicar Simon Ammann. Kranjec je do mesta tik pod stopničkami prišel z desetega izhodišča po prvi seriji.

"Z rezultatom sem zelo zadovoljen, škoda le prvega skoka, kjer sem naredil napako. Zelo sem zadovoljen s finalnim skokom. Bil je super, o idealnem skoku se da razglabljati, vsak športnik pa stremi k najboljšemu. Bo pa današnji rezultat dodatna motivacija za naprej," je dejal Kranjec in dodal, da veliko pričakuje tudi od nedeljske moštvene tekme: "Škoda, da se danes vsaj še eden ni uvrstil v finale. Vendar smo kot ekipa dobro skakali. Seveda pa smo sposobni še več, kar smo dokazali že v včerajšnjih kvalifikacijah."

Že po prvi seriji je slovenskim skakalcem kazalo zelo dobro. V zahtevnih vremenskih razmerah, tekmovalci so nastopili z vetrom v hrbet, je Prevc pristal pri 203,5 metra, kar ga je popeljalo na peto mesto. Najboljšo deseterico je po prvem polčasu končeval prav Kranjec, ki je poletel 198 metrov. Najboljše izhodišče je imel Koch z 218 metrov dolgim skokom, nekaj točk za njim je bil Ito (209 m), tretji pa je bil še en Avstrijec Gregor Schlierenzauer. Brez druge serije sta za las ostala Jurij Tepeš na 31. in Jernej Damjan na 32. mestu, poletela sta 174 in 175 metrov.

V finalni seriji je vodstvo tekmovanja nekoliko dvignilo zaletno mesto, zaradi česar so bili poleti daljši. Najdlje je odneslo zmagovalca Kocha, Avstrijec je pristal pri 221,5 metra in se tako razveselil tretje zmage v svetovnem pokalu v poletih, ponovil pa je tudi lanski uspeh na tem prizorišču. "Zadovoljen sem, še posebej s prvim poletom. Očitno mi gre tukaj res dobro, doslej s sezono nisem bil najbolj zadovoljen. Tudi drugi skok je bil zelo dober, a sem ga moral celo malo skrajšati. Če ne bo telemarka, bom moral vselej skakati 20 metrov dlje od drugih," je pojasnil Koch.

Povzpel se je za šest mest

Le meter in pol manj je poletel Kranjec ter se tako z drugo daljavo dneva povzpel za šest mest. Pred njim sta končala le Ito, ki je obdržal drugo mesto, ter Ammann. Prevc je v finalu pristal pri 203,5 metra in izenačil daljavo iz prve serije, a zato zdrsnil na osmo mesto, Šinkovec pa je svoje izhodišče tudi nekoliko pokvaril in je bil na koncu 21.

"Čestitke Robertu, v finalu je naredil odličen skok, škoda le za prvo serijo. Kljub temu moramo biti zadovoljni. Čestitke tudi Petru. Morda smo nekoliko več pričakovali, vendar je osmo mesto odličen rezultat. Glede na to, kako so naši skakalci odskakali v kvalifikacijah, smo pričakovali dobre rezultate. Dve uvrstitvi med najboljših deset, bili smo zelo blizu stopničk. Bomo pa morda to popravili jutri na ekipni tekmi," je bil z doseženim zadovoljen tudi trener Goran Janus. Slovenijo bodo na nedeljski ekipni tekmi, prva serija se bo začela ob 13.45, zastopali Tepeš, Šinkovec, Prevc in Kranjec.

Skupno je v svetovnem pokalu prvi Norvežan Anders Bardal, ki pa je bil danes le 12. Zbral je 1139 točk, za njim sta Avstrijca Schlierenzauer (1095) in Andreas Kofler (1061). Kranjec je s 600 točkami deseti, Prevc jih je zbral 400 in je na 13. mestu. V seštevku poletov pa je prvi Ito z 210, Kranjec je drugi s 195, Prevc pa je v tej konkurenci na 12. mestu z 62 točkami.