"Ko sem pridrvela v cilj, sem hotela zapeljati mimo snemalca, ki se je ustrašil in mi skočil direktno v smuči. Potem sva se zaletela. Malo me bolijo glava in mišice. Bila sem povsem sproščena in potem je sledil kar velik šok, ko v telo prileti kaj takega, kot je snemalec," je pred odhodom na pregled v bolnišnico dejala Tina Maze, vodja njene ekipe in partner Andrea Massi pa je jezno pripomnil: "Snemalec se je opravičil in dejal, da je bilo to zanj prvič, da je snemal v cilju na takšnem tekmovanju. Upam, da ni nič hujšega."

V nadaljevanju dneva je Tina Maze opravila pregled z magnetno resonanco boleče mišice (kvadricepsa) in vratnih vretenc. Temeljit pregled resnejših poškodb ni pokazal, ima pa hematom ob mišici na kvadricepsu. "Bolečine bodo gotovo prisotne tudi na današnji tekmi, mišica je namreč močno reagirala. Tina je bila povsem sproščena po prihodu v cilj, ker česa takšnega ni pričakovala, in gotovo se bo to danes poznalo. Ko je telo toplo, je ne boli. Opravili smo že prvo terapijo, ki ji bo še olajšala bolečine in predvsem oteklino. Ogrevanje pred tekmo bo zelo pomembno. Bolj bo toplo mišičevje, bolje bo. Verjetno bomo povili to mesto in potem se bomo odločili o nastopu na smuku glede na njeno počutje na ogrevanju tik pred tekmo. Tina je odlično odpeljala progo na zadnjem treningu in upamo, da bo lahko to storila tudi na tekmi," je najnovejše informacije včeraj zvečer po lokalnem času pojasnil Massi.

Tretja na treningu je bila Avstrijka Elisabeth Görgl (+1,49). Ilka Štuhec je bila 27. (+3,57), Maruša Ferk, tretja Slovenka, pa 31. (+3,83). Današnji smuk se bo začel ob 10. uri, jutrišnja superkombinacija pa bo ob 8. (smuk) in 11. uri (slalom). Moški se bodo danes ob 9. in 12. uri pomerili na veleslalomu, jutri ob enakem času pa še v slalomu.