Medtem ko so glavni konkurenti za najvišja mesta (Red Bull, McLaren, Ferrari in Lotus) nove dirkalnike predstavili že pred več kot desetimi dnevi in so z njimi prejšnji teden v Jerezu prevozili že precej kilometrov, bo Mercedes svoj novi dirkalnik, ki ga bosta tudi letos vozila Michael Schumacher in Nico Rosberg, predstavil šele 21. februarja na drugih sezonskih testiranjih v Barceloni.

Red Bullov “čarovnik“ Adrian Newey smatra, da je razlog za takšno potezo skrivanje novosti pred konkurenco. “Predpostavljam, da želijo nekaj skriti. Najbrž nekaj takega, kar se da hitro prekopirati, drugače se ne bi toliko trudili, da nam to skrijejo.“

Spomnimo, nekaj podobnega je Mercedes storil že leta 2009. Takrat so pod imenom Brawn GP prav tako izpustili prva testiranja, nato pa predstavili dirkalnik, ki je imel dvojni difuzor in na kraju je Jenson Button z njim dokaj zlahka osvojil naslov prvaka.

Tudi tokrat se zato od Mercedesa pričakuje, da je pripravil nekaj revolucionarnega, najverjetneje pa gre za sprednji del dirkalnika. Na spletu se je sprva pojavila le silhueta vozila, ki pa ne razkriva ničesar, a včeraj je novi dirkalnik v Silverstonu že naredil nekaj testnih krogov, amaterski posnetki z večje oddaljenosti pa pričakovano kažejo na drastične spremembe nosu Mercedesovega dirkalnika.


Foto: wri2.net