Na dirkališče se je podal tudi Nemec Nico Rosberg (MercedesAMG), ki pa se je moral zadovoljiti s starim modelom dirkalnika. S starim dirkalnikom se bo popoldan moral zadovoljiti tudi Rosbergov moštveni kolega Michael Schumacher, saj bo novi predstavljen šele 21. februarja. Aktualni prvak Nemec Sebastian Vettel (Red Bull) bo novi dirkalnik preizkušal v četrtek in petek, prva dva dni bo teste namreč opravljal njegov moštveni kolega, Avstralec Mark Webber.

V sončni Andaluziji bodo dirkači pripravljenost preizkušali vse do petka, nato pa se konec februarja selijo v Barcelono, kjer bodo testirali še v začetku marca.

Svetu formule 1 pa se je pridružil tudi nekdanji vrhunski ameriški atlet Michael Johnson, ki bo v prihodnje sodeloval z ekipo Williams. Njegova naloga bo izboljšati hitrost Williamsove ekipe pri menjavi pnevmatik ob postankih.

Nekdanji olimpijski prvak in svetovni rekorder v teku na 200 in 400 metrov je ustanovil podjetje Michael Johnson Performance Inc., ki predpisuje vadbene programe, enega pa bo napisalo prav za Williamsovo ekipo. Johnson je prepričan, da "izkušnje in biomehanika lahko za stotinke ali celo desetinke sekunde skrajšajo čase postankov".

Johnsonovo podjetje že sodeluje z ekipo ameriškega nogometa Dallas Cowboys in nogometaši Dallasa.