Za sramoten incident v mariborski dvorani Tabor je na samem začetku tekme poskrbelo nekaj deset neotesancev navijaške skupine Maribor Supporters, ki je nasprotno moštvoin njihove navijače  žalilo z vzklikanjem: "Nož, žica, Srebrenica.“

Vodstvo bosanskega kluba je zaradi tega posredovalo pri delegatu tekme, napovedovalec pa je navijače večkrat pozval, naj prenehajo z žaljivim navijanjem ter zapustijo dvorano, v nasprotnem primeru bo tekma prekinjena. Opozorilo žal ni zaleglo, saj so navijači še naprej vzklikali žaljiva gesla na račun žrtev genocida v Srebrenici, zaradi česar je moralo dvorano zapustiti šest navijačev.

"Navijanju navijačev, ki niso naši in na katere nismo ponosni, ne bi dajal velike teže. Tu je šlo zgolj za nekaj posameznikov, ki so z neprimernimi verbalnimi poskusi skušali sprovocirati 80 oziroma 90 njihovih navijačev, ki so prišli povsem kulturno navijat za svoje moštvo,“ je dejal direktor kluba Andrej Bauman in hkrati obljubil, da se bodo v klubu te tematike lotili z vso resnostjo.

"Že danes lahko zatrdim, da bomo tem fantom, ki so na neprimeren način navijali proti moštvu Gradačca, na vsak način preprečili vstop v dvorano na prihodnjih tekmah," je obljubil Bauman.

O sramotnem dejanju mariborskih navijačev so se razpisali tudi številni mediji s področja nekdanje Jugoslavije. Med njimi sta tudi srbski Press Online in bosanski Dnevni Avaz.