Besni Ferguson je ravnanje Suareza, ki je bil že v začetku sezone kaznovan z osmimi tekmami prepovedi igranja zaradi rasističnega obnašanja prav do Evraja, močno obsodil in pozval odgovorne naj ga vržejo iz nogometa.

Suarez je sicer vse prej kot nedolžna ovčica, to ni njegov prvi ''izpad'' na igrišču. Pred leti je imel dolgo prepoved igranja že na Nizozemskem, ker je soigralca ugriznil, med polčasom sobotne tekme pa je najprej tako močno brcnil žogo med igralce, da bi ta z lahkoto koga poškodovala, če bi priletela vanj, nato pa so ju v hodniku, ki vodi do slačilnic, z Evrajem komaj ločili, da se nista stepla.

Kljub temu je Liverpoolov šef Kenny Danglish poskušal Suareza celo zagovarjati, a si je kasneje očitno premislili, saj je privolil na intervju pod pogojem, da ga o Suarezu ne bodo spraševali ničesar.

Nasprotno se Ferguson ne drži nazaj. ''Nisem mogel verjeti svojim očem. Ta mož je sramota za Liverpool in morali bi se ga znebiti. Dopoldan pred tekmo sem govoril s Patricem in rekel je, da se bo rokoval s Suarezom, saj se ničesar ne sramuje in hoče obdržati svoje dostojanstvo. In nato Suarez zavrne rokovanje,''je bil ogorčen Ferguson.

Nov (rasistični) incident: Suarez se pred tekmo ni želel rokovati z Evrajem

''Neverjetno, da si dovoli storiti kar je storil glede na zgodovino, ki jo ta klub ima. V situaciji, kot je bila današnja (na dan tekme, op.p.), bi to lahko izzvalo nemire. Zelo me je razočaralo.''

Ferguson je dodal, da razume, da so bili igralci Liverpoola nejevoljni, saj so ostali brez enega napadalca, za to pa so krivili Evraja. ''Rasizem je velik problem in moramo se premikati stran, naprej od časov, ko so v Johna Barnesa metali banane, ne pa nazaj.

Dalglish je sicer dejal, da se je Suarez strinjal s tem, da se bo pred tekmo z Evrajem normalno rokoval, nato pa si premisli.

Suarez potezo obžaluje

Suarez se je dan po tekmi z Manchester Unitedom, pred katero ni želel seči v roko temnopoltemu tekmecu Patricu Evraju, za to potezo opravičil in dejal, da je bila to napaka, s katero je škodil tudi svojemu klubu.

"Pogovoril sem se s trenerjem in spoznal, da nisem ravnal prav. Nisem razočaral le njega, ampak tudi klub, zato mi je žal. Naredil sem napako, moral bi sprejeti roko Patrica Evraja. Za svoje dejanje bi se rad opravičil," je zapisal Suarez in še dodal, da bi se rad zdaj osredotočil le na igranje nogometa.