Na veselje domačih navijačev si je na ženskem 10-kilometrskem zasledovanju drugo zmago letos pritekla in predvsem pristreljala lanska zmagovalka svetovnega pokala Kaisa Mäkäräinen. Natančna je bila kar 19-krat, zato je brez večjih težav in s prednostjo skoraj 36 sekund pred zasledovalkami prečkala ciljno črto kot prva. Najbližje sta ji bili Neunerjeva in Domračeva, ki sta svoji priložnosti zapravili na strelskih postankih, kjer sta pustili nepobeljene po štiri tarče.

Gregorinova je v položaju leže zadela vse tarče, se prebila do vmesnega dvanajstega položaja, stoje pa sta ji ostali zaprti dve tarči in do cilja je zadržala 13. mesto.

"Bilo je težko na strelišču, predvsem stoje je bilo zelo težko zadeti. Nekaj je bilo tudi vetra in nikakor se nisem mogla umiriti. Zato sem streljala zelo netipično, tarče sem zadevala od sredine navzven, in tudi precej dalj časa kot ponavadi. Prvi krog na progi sva si dajali tempo s Henklovo, v drugem pa me je povsem zavirala Romanova in to je bila napaka, da je nisem prehitela in si pridobila še nekaj več mest. V zadnjih krogih spet čutim, da lahko iztisnem več iz sebe, zato ne preseneča sedmi tekaški čas na zadnjih dveh kilometrih," je po današnji tekmi dejala Gregorinova.

Po rezultatski lestvici se je vzpela tudi Malijeva, ki je z 42. uvrstitve po šprintu napredovala na 35. mesto. Poskušala je s hitrejšim streljanjem, vendar je bila uspešna le 16-krat, sicer bi si prav gotovo lahko pridobila še kakšno mesto.

V vodstvu svetovnega pokala ostaja Magdalena Neuner (930 točk), ki ji sledita Darja Domračeva (891 točk) in Kaisa Mäkäräinen (793 točk). Teja Gregorin ohranja 13. mesto (408 točk), Andreja Mali pa trenutno zaseda 53. mesto (71 točk).

Slovenska ekipa se s Finske vrača z letalom v Slovenijo v ponedeljek ponoči, v torek je na Smučarski zvezi Slovenije novinarska konferenca in manjša slovesnost za osvojeno 3. mesto Teje Gregorin v Oslu, v četrtek pa bodo slovenske biatlonke in biatlonci že zasedli proge pod Viševnikom na Pokljuki. Vse do odhoda na svetovno prvenstvo v Ruhpolding konec meseca bo Športni center Triglav Pokljuka na Rudnem polju pripravljalni tabor slovenske in tudi češke biatlonske reprezentance pred najpomembnejšimi nastopi letošnje zime.