Novica o njeni smrti se pravzaprav sploh še ni dodobra polegla, kljub temu, da nas je soul pevka Amy Winehouse zapustila že lani julija. Stara je bila 27 let in po večletni bitki z drogami, ki naj bi jo končno dobila, je umrla zaradi zastrupitve z alkoholom. Spominjali se je bomo po njeni kratki, a nadvse uspešni karieri ter albumih Rehab in Back to black, ki sta zaznamovana z dobro glasbo in tematiko o drogah.

Amy Winehouse. (foto: Daylife)

Michael Jackson, 50-letni zvezdnik, znan po svojem glasu, plesnem talentu, perfekcionizmu, odvisnosti od lepotnih operacij in konec koncev tudi po obtožbah o pedofiliji, je umrl dve leti in pol nazaj, 25. junija 2009. Ne glede na bleščečo kariero, ki jo je Jackson imel že od otroštva dalje, si ga bodo mnogi zapomnili po sodnem procesu proti njegovem zdravniku, Conradu Murrayju, ki so ga šele pred nekaj meseci obtožili nenaklepnega umora. Jackson je imel v krvi preveč uspaval, za katere je zdravnik trdil, da jih je pevec vzel sam. Kljub temu je sodišče odločilo, da je Murray ravnal malomarno.

Jim Morrison, pevec skupine The Doors, je še eden v t. i. klubu 27. 71-ga leta so ga v zgodnjih jutranjih urah poletnega dne našli v kadi hotelske sobe v Parizu, uradno naj bi umrl zaradi odpovedi srca. Njegova smrt vseeno še do danes ostaja kontroverzna, saj nikoli niso opravili obdukcije njegovega trupla.

Eden najboljših in najbolj talentiranih, če ne kar najboljši električni kitarist vseh časov, Jimi Hendrix (na sliki zgoraj, foto: Daylife) je prav tako pri le 27 letih umrl zaradi zadušitve. Zadušil se je z lastnim bruhanjem, ker je zaužil preveč drog in alkohola. Legendarnega kitarista, pevca in avtorja se spominjamo tudi po njegovih največjih hitih "Purple Haze" in "The Wind Cries Mary."

Elvis Presley. O tem, ali je pevec tistega tragičnega 16. avgusta leta 77 res umrl star 42 let, vzel naj bil smrtonosen odmerek drog, se še danes prepirata dve strani. Za ene je njegova smrt logično sosledje tega, kar je pevec zadnja leta svoje kariere počel, drugi menijo, da se je umaknil in se za voljo ljubega miru proglasil za mrtvega. No, spet tretji pa menijo, da so ga ugrabili Nezemljani …

Teksačanka Janis Joplin (na sliki zgoraj, foto: splet), znana po svojem kričečem, malenkost hripavem rock 'n' roll glasu, s katerim je pesmi kot so "Down On Me" in "Piece of My Heart" pa tudi ''Me and my Bobby McGee'' popeljala na vrh lestvic, je umrla 4. oktobra leta 1970. Še ena v Klubu 27, pacifistka in hipijevka, je umrla zaradi prevelikega odmerka drog.

Brian Jones, ustanovitelj in kitarist skupine, ki predstavitve ne potrebuje, The Rolling Stones. Sicer je kotaleče se kamne zapustil leta 1969, zamenjal ga je Mick Taylor. Umrl ni niti mesec dni po tem, utopil se je v bazenu svojega doma v Veliki Britaniji. Tudi on je bil star 27 let.