Hotel Beverly Hilton namreč gosti najbolj prestižno zabavo v glasbeni industriji, ki poteka na predvečer podelitve nagrad grammy. Zabava poteka v organizaciji Clivea Davisa, ravno ta pa je odkril talent pevke Houstonove. Danes bi se morala udeležiti podelitve nagrad grammy, ki bodo sedaj zanesljivo potekale tudi v njenem znamenju.

Na truplu legendarne pevke niso našli sledov nasilja, vendar ostaja vzrok smrti do opravljene obdukcije neznan. Blog TMZ poroča, da policisti v njeni hotelski sobi niso našli prepovedanih drog, so pa odkrili zdravila na recept, obstajala naj bi tudi možnost, da se je pevka utopila v kadi. Številni mediji tudi poročajo, da se je zvezdnica večer pred smrtjo v družbi prijateljev udeležila bučne zabave (z veliko alkohola) v hotelskem baru.

Smrt dive Whitney Houston pretresla glasbeni svet: "Brez besed, le solze."

Prodala več kot 170 milijonov plošč

Whitney Houston, ki je odraščala v New Jerseyju, je izvirala iz glasbene družine. Njena mama Cissy Houston je bila zvezda gospela, iz njene družine prihaja tudi pevka Dionne Warwick, sestrična Houstonove, Aretha Franklin pa je bila botra Houstonove. Kariero je sicer začela na modnih pistah, pela je še kot otrok v cerkvenem zboru, v najstniških letih pa pogosto nastopala kot spremljevalni vokal za več tedaj popularnih glasbenikov.

Za seboj je pustila hčer Bobbi Kristine.

V 80. in 90. letih prejšnjega stoletja je postala kraljica popularne glasbe. Samo v ZDA ji je uspelo prodati 55 milijonov, v celotni karieri pa več kot 170 milijonov plošč. V glasbeni industriji, ki jo preplavlja množica muh enodnevnic, je Houstonova zaslovela, slovela in se obdržala zaradi svojega izjemnega vokala. Nespornost slednjega je dokazala februarja 1985, ko je izšel njen prvi singl z naslovom "You Give Good Love".

Mirovala ni niti v naslednjih letih, že dve leti kasneje je izdala album z naslovom "Whitney", kasneje "I'm Your Baby Tonight", leta 1992 pa filmsko glasbo, t. i. soundtrack, za Telesnega stražarja. Istega leta se je poročila s "slabim fantom" Bobbyjem Brownom, kar je (za)skrbelo mnoge oboževalce. V času trajanja zakona naj bi jo večkrat pretepel in z njo grdo ravnal, ločila sta se leta 2007.

Zaslovela je tudi s hiti "How will I know", "Saving all my love for you" in "I will always love you". Za svoje delo je prejela šest grammyjev, med drugim za najboljšo pesem leta za "I will always love you" in za najboljši album za Telesnega stražarja.

Do konca desetletja je tabloide polnila predvsem z novicami o jemanju drog. Leta 2002 je v intervjuju priznala za svoje težave, a je zagotovila, da ima vse pod nadzorom. Glavni indikator, da ima zvezdnica resne težave z zasvojenostjo, se je pojavil leta 2009, ko je izdala album z naslovom "I Look To You". Medtem ko je album požel same hvale, so nastopi v živo kazali na njeno slabo fizično zdravje.

Leta 2010 je odšla na turnejo "Nothing But Love World Tour", a so se mnogi oboževalci zaradi slabih nastopov pritoževali in zahtevali povračilo denarja za nakup vstopnice. Odšla je na zdravljenje. 

Imela je tudi igralsko kariero in oboževalci se je spomnijo med drugim zaradi glavne vloge v filmu Telesni stražar, kjer je zaigrala skupaj s Kevinom Costnerjem.

Njena glasba je vplivala tudi na novo generacijo mlajših pevk, med katerimi sta Christina Aguilera in Mariah Carey. Poleg tega je bila politično aktivna, saj se je borila za odpravo apartheida v Južnoafriški republiki in za izpustitev nekdanjega južnoafriškega predsednika Nelsona Mandele iz zapora.