* Dvorana Tabor, gledalcev 650, sodnika: Panayides in Marios (oba Ciper).
* Maribor Branik: Lončar, Kramar, Čudić, Mirković, Tarabochia, Svalina 3 (1), Oštir 1, Špelić 5, Razgor 8 (1), Pučnik, Fister, Lesjak, Đukić 1, Šoštarič 8, Kleč 2, Špende.
* Gradačac: Stojanović, Radulović, Trakić 4, Osmanović 2, Šahdanović 1, Duraković, Hrnjić, Šiljaković 7, Ilić 5, Ignjić, Kadić, Doborac 3, Isić, Sarajlić, Džinović.
* Sedemmetrovke: Maribor Branik 4 (2), Gradačac 5 (3).
* Izključitve: Maribor Branik 12, Gradačac 6 minut.
* Rdeč karton: /.

Mariborski rokometaši so na lepi poti, da se uvrstijo v četrtfinale pokala challenge. Na prvem dvoboju osmine finala so pred domačimi gledalci zanesljivo premagali tekmece iz BiH, napredovanje pa morajo potrditi na povratni tekmi, ki bo v soboto, 18. februarja, v Gradačcu.

Izbranci domačega stratega Marka Šibile so imeli le v uvodnih desetih minutah nekaj težav z gosti, v nadaljevanju pa so strnili svoje vrste in nekajkrat povedli za štiri (9:5, 11:7 in 12:8). Odpor gostov so strli v začetku drugega polčasa, ko so si z dobro obrambo in učinkovitim napadom hitro priigrali prednost osmih golov (20:12), lepo zalogo zadetkov pa zadržali vse do konca neenakovrednega obračuna.

V domači ekipi sta bila najbolj učinkovita Simon Razgor in Mario Šoštarič, ki sta dosegla po osem golov, izkazal pa se je tudi vratar Mislav Lončar z enajstimi obrambami.