Ligaško tekmo na Old Traffordu so dobili domači rdeči vragi z 2:1, največ prahu pa je vzdignil prav Suarez. Med tradicionalnim rokovanjem nogometašev obeh ekip pred tekmo je namreč pred Evrajem jezno umaknil desnico in odšel mimo njega. Domači nogometaš ga je skušal še ustaviti in ga je prijel za komolec, a se je Suarez iztrgal in podal roko vratarju Davidu De Gei. Ko sta njegovo dejanje videla še dva temnopolta igralca rdečih vragov Rio Ferdinand in Danny Welbeck, nato sama nista želela rokovanja z Urugvajcem.

"Ko sem videl, kaj se je zgodilo, mu nisem hotel dati roke. V mojih očeh je izgubil vse spoštovanje," je pojasnil Ferdinand. "Ne morem verjeti. Ta igralec je sramota za Liverpool. Ne bi smel več igrati za ta klub," je bil po tekmi na ta račun besen domači strateg Alex Ferguson. Povsem drugačna je bila reakcija poraženega trenerja Kennyja Dalglisha: "Mislim, da bi bilo narobe, če bi za vse, kar se je zgodilo, okrivili samo Suareza."

A to še zdaleč ni bilo vse. Kot poroča televizija Sky, je ob polčasu v predoru med slačilnicami prišlo do novega kratkega stika med igralcema, ko so morali posredovati varnostniki, po koncu tekme pa je Evra slavil pred svojimi navijači in nato izzivalno stekel za Suarezom. Slednjemu sta takrat na pomoč priskočila soigralca Jose Reina in Martin Škrtel, spet pa so morali strasti pomiriti varnostniki.

Suarez je decembra dobil osem tekem prepovedi nastopanja, ki mu jih je zaradi rasističnih žaljivk na tekmi med Liverpoolom in Manchester Unitedom 15. oktobra izrekla disciplinska komisija angleške nogometne zveze (FA). Urugvajec je sicer vseskozi trdil, da očitanega dejanja ni storil, Liverpool pa je svojega igralca prav tako podprl.