Ne povsem poln, a kot v "zlatih časih" odbojkarjev ACH glasen Tivoli, je lahko po dveh letih spet pozdravil evropsko zmago slovenskih prvakov. Ti so imeli prednost že s prve tekme v Belgiji, toda to so morali potrditi tudi v hramu slovenskega športa. Nikakor si niso želeli zlatega niza, ki bi ga igrali v primeru poraza, ampak so reči hoteli rešiti kar se da hitro. In to jim je tudi uspelo. Z zelo dobro igro so nadigrali trenutno četrtouvrščeno ekipo belgijskega prvenstva, ki je bila v preteklih letih tudi večkratna udeleženka lige prvakov. Gosti so bili povsem nemočni, z 1:0 so vodili le na začetku drugega niza, ves preostali čas pa so bili v prednosti domači. In to več kot zanesljivi, čeprav sama statistika tega niti ne kaže. V sprejemu so bili gosti boljši, v asih je bilo tudi kar 8:1 v korist Belgijcev, razlika pa se je naredila v obrambi, v blok točkah je bilo 15:3 v korist Slovencev, ti so imeli tudi mnogo boljšo realizacijo napada.

Domači trener Igor Kolaković je želel, da njegovi varovanci od prve tekme popravijo sprejem ter servis in hitro se je dalo videti, da so se dobro pripravili. A v uvodnih trenutkih niso bili zanesljivi le pri servisu in sprejemu, ampak tudi pri vseh drugih elementih. Na začetku je v oči padla predvsem njihova igra v obrambi, kjer so na raznovrstne načine zaustavljali napade gostov. Najprej z obrambo v polju, nato pa še z bloki. Seveda pravega rezultata ne more biti brez napada, tudi ta pa je bil zanesljiv.

Na začetku uvodnega niza je točke zbiral Andrej Flajs (od prvih petih točk svoje ekipe je dosegel štiri), nato se mu se pridružili še drugi, odlična igra se je poznala pri rezultatu. Že ob prvem tehničnem odmoru so Ljubljančani vodili z 8:3, ob drugem 16:6. Belgijci so bili v tem delu do končnice povsem izgubljeni, a da niso tako slaba ekipa, so pokazale minute po drugem tehničnem odmoru, ko je odlične servise kazal belgijski reprezentant Hendrik Tuerlinckx. Po njegovi zaslugi in tudi po zaslugi menjav so se gosti približali na 11:18, pozneje je bilo zaradi slabega sprejema domačih tudi 19:14 in 22:18, toda Kolaković je z dvema polminutnima odmoroma še pravočasno zaustavil nalet tekmecev, tako da vodstvo domačih ni bilo resneje ogroženo.

Ljubljančani so po zaslugi razpoloženega kapetana Flajsa ob prvem tehničnem odmoru drugega niza vodili za tri točke, a so jih Belgijci na deveti točki ujeli. Toda ACH se je hitro pobral, s štirimi zaporednimi točkami je spet lažje zadihal, Šket je z asom poskrbel celo za vodstvo 15:10, od katerega si gosti niso več opomogli, Kolakovićevi varovanci so niz dobili celo lažje od prvega.

Čeprav je bilo sredi tretjega niza videti, da Belgijci nimajo možnosti, pa vendarle niso hoteli položiti orožja. Nekajkrat so zaostajali za štiri točke, a se vedno približali. Vse do izida 22:23, po katerem je najučinkovitejši igralec tekme Šket priboril prvo zaključno žogo, ki so jo domači z blokom tudi izkoristili.