* Dvorana Stožice, gledalcev 5300, sodnika: Gerothodoros (Grčija), Nederhoed (Nizozemska).
* ACH Volley: Flajs 17, Lewis, Komel 8, Šket 19, Klobučar, Vinčić 2, Kovačević 4, Čebulj 3, Ropret, Rašić 7, Vidič 4, Simac.
* Tours: P. Konečny 11, Terzić 6, Slavec, Redwitz 1, D. Konečny 26, Prevel, Massacrier, Hominal, Smith 13, Gonzalez, Cala 16, Szymkoviak.

Slovenski prvaki prvič po sezoni 2007/08 ne bodo igrali v izločilnih bojih lige prvakov. V Ljubljani niso uspeli premagati Toursa, a tudi če bi ga, to ne bi bilo dovolj, saj je že bilo že prej jasno, da se na drugo mesto v skupini ne morejo uvrstiti, med tekmo pa je prišla še neugodna novica s tekme med Cuneom in Unterhachingom. Obračun so presenetljivo dobili Nemci, kar je pomenilo, da bodo oni najboljša tretjeuvrščena ekipa, ki bo nadaljevala tekmovanje. ACH pa s tem vendarle ni končal evropskih nastopov, ampak jih bo nadaljeval v 1/8 finala pokala Cev.

Ljubljančani so sicer srečanje spodbudno začeli, povedli s 4:2, toda nato se je že začelo kazati, da bi lahko imeli podobne težave kot na prvi tekmi v Toursu, ki so jo gladko izgubili. Nekaj slabih sprejemov je bilo dovolj, da je tekmec prevzel pobudo in pri prvem tehničnem odmoru že vodil z 8:6. Po odmoru pa se je kriza nadaljevala, tako da so gosti prišli do prednosti 12:6, ki so jo do konca niza le še povečali. Domačemu trenerju niso pomagale niti menjave, v prvem nizu so njegovi varovanci osvojili vsega 13 točk.

Videti je bilo, da so Ljubljančani pokleknili pod pritiskom pomembnosti tekme, a da to vendarle ni bilo tako je pokazal drugi niz. V njem so se bolj sprostili, posledica je bil tudi ugodnejši rezultat. Skozi ves niz so vodili, vendar ne za veliko, tako da so morali biti zbrani tudi v sami končnici. V njej je Alen Šket izkoristil drugo zaključno žogo, s tem pa nekoliko podaljšal upanje.

Tudi v tretjem nizu dolgo časa ni kazalo slabo. Gostitelji so sicer po treh zaporednih napakah zaostajali 11:14, a Šket in kapetan Andrej Flajs sta vendarle poskrbela, da so tekmece ujeli in povedli z 20:19. Toda nato so končnico odigrali slabo, po izidu 20:20 so jim Francozi podelili dva bloka, Flajs je dve žogi poslal izven igrišča in na semaforju se je svetilo 1:2.

Pred tretjim nizom je bilo jasno, da napredovanja ne bo, toda Ljubljančani še niso hoteli položiti orožja. Na začetku so sicer zaostali (2:6), toda do izida 9:10 še kazali zobe. Kot se je izkazalo na koncu so varovanci trenerja Maurizia Paeza odločilno prednost priigrali z rezultatom 15:11, saj se jim Slovenci pozneje niso več približali.

ACH Volley je bil od tekmeca slabši v vseh elementih odbojkarske igre. Imel je slabši sprejem (55%/66%), slabšo realizacijo napada (42%/50%), v blok točkah je bilo 13:8 v korist gostov, domači so naredili tudi več neizsiljenih napak.