Evropska odbojkarska zveza (Cev) slovenskega kulturnega praznika ne pozna, zato bodo morali slovenski prvaki prav na praznični dan dokazati, da so boljša ekipa od trenutno tretje najboljše belgijske ekipe. Čeprav ta v belgijskem prvenstvu ne blesti in je bila tudi v prvi tekmi slabši tekmec, pa si Ljubljančani ne smejo privoščiti prav nobenega podcenjevanja. Sodeč po izjavah igralcev, si ga tudi ne bodo.

"Ne glede na to, da smo zmagali na našem prvem srečanju v Belgiji, moramo biti še kako previdni. Roeselare je na našem prvem srečanju nedvomno pokazal svojo kakovost in potrdil naša predvidevanja, da je odlična ekipa, čeprav letos ni igral v ligi prvakov. V novo srečanje moramo vstopiti tako, kot da gre za naše prvo medsebojno srečanje, z vsem dolžnim spoštovanjem do večkratnih belgijskih prvakov. V drugem srečanju moramo zagotovo veliko več narediti sami, kot smo na prvi tekmi v gosteh, tako na našem sprejemu kot na servisu, vsekakor pa tudi zmanjšati število lastnih napak. Prav tako bo potrebno imeti ves čas tekme pod kontrolo dva najboljša napadalca Roeselareja, Hendrika Tuerlinckxa ter Sama Derooja, ki sta nam na prvem srečanju povzročala največ težav," poudarja trener Igor Kolaković.

Da Slovenci tekmecev ne bodo podcenjevali in da obračun še zdaleč ni odločen, zatrjuje tudi kapetan ACH Volleyja Andrej Flajs: "Povratne tekme v Tivoliju se veselimo. Čeprav smo zmagali v Belgiji, nas v domači dvorani čaka še težji del misije: uvrstitev med najboljše štiri v pokalu Cev. Igrati bomo morali bolj stabilno, držati napake na minimumu in se še bolj natančno držati taktičnega načrta. Roeselare ima najbrž svojo računico, verjamejo, da nas lahko premagajo. Toda sam verjamem v našo zmago in da bomo skupaj z navijači dali kulturnemu prazniku malo športnega priokusa."

Igralci ljubljanske ekipe so zelo zadovoljni, da se bo tekma igrala v Tivoliju, ki naj bi imel večjo dušo kot dvorana Stožice, v kateri so v zadnjih dveh sezonah igrali tekme lige prvakov. Pod Rožnikom so dosegli svoje največje uspehe, zato verjamejo, da bodo tudi tokrat uspešni. "Tivoli je vsekakor domačim bolj prijazna dvorana. Gledalci so praktično poleg igrišča, zato na nas tudi bolj vplivajo. Če bodo navijači napolnili dvorano in bili glasni kot doslej, bodo zagotovo dodaten igralec," si podporo polnega Tivolija želi korektor Alen Šket.