To pa ni njihova edina težava. Kot piše Žurnal24, naj bi kriminalisti preiskovali poslovanje in vodenje Mestnega redarstva v Ljubljani od leta 2009 do danes. Po poročanju brezplačnika naj bi vodenje redarstva policija začela preverjati zaradi naznanila neznanega prijavitelja, da naj bi se iz uradnih evidenc brisale nekatere kazni, ki so jih redarji zaradi napačnega parkiranja ali prehitre vožnje izrekli voznikom.

Že marca 2010 naj bi policisti tožilcem ovadili šefa redarjev Andreja Orača, ker naj bi pri teh odpustkih zlorabil uradni položaj. Po podatkih brezplačnika naj bi kazni odrešil tudi enega od vodilnih v ljubljanski redarski službi, ki ga je zaradi prehitre vožnje s službenim vozilom ujel radar, kar pa v Oračevem uradu niso potrdili.

Predvidoma danes naj bi tožilci pojasnili, ali bodo preiskovalnemu sodniku predlagali, naj domnevno brisanje izrečenih redarskih glob preveri tudi v sodni preiskavi. Od oktobra namreč kriminalisti preiskujejo tudi, ali se Orač psihično izživlja nad podrejenimi redarji in šikanira njihovo delo, kar mu prav tako očita neznanec v drugi, ločeni prijavi. Na ljubljanski policijski upravi so za brezplačnik pojasnili, da policija vodi vodi predkazenski postopek na podlagi anonimne prijave in da pri tem policisti sodelujejo tudi z inšpektoratom za delo.

Že od leta 2009 pa naj bi med stanovalci ene od sosesk ob ljubljanski Glinškovi ploščadi in vodilnimi redarji veljal dogovor, da se zaradi parkiranja na pločniku ob osrednji cesti, ki vodi skozi sosesko, lastnikov vozil ne kaznuje. Redarje naj bi na to opozorili prav stanovalci, ko so jim vozila od tam pred dnevi odstranjevali s pajkom. Govoric so na redarstvu zanikali, češ da se mestni redarji zavedajo svoje dolžnosti in so njihovi postopki zakoniti ter strokovni. Prav zato takšen tihi pakt o nekaznovanju med redarji in katerokoli sosesko v mestu ne sme obstajati, so poudarili za Žurnal24.