Poleg Prevca, ki je na končno sedmo mesto napredoval s "šele" 16. po prvi seriji, so v finalu nastopili še Robert Kranjec (208 točk), ki je končal na 12. mestu, Jure Šinkovec (198,8), po prvi seriji celo deveti, je bil na koncu 18., Jurij Tepeš (185,9) je v finalu napredoval na 22. mesto, Dejan Judež (165,4) pa je tekmo končal kot 29.

Potem ko so se vsi slovenski skakalci najprej prek kvalifikacij uspešno prebili na tekmo - Jernej Damjan je bil med njimi najboljši z desetim dosežkom, Kranjcu pa v kvalifikacije kot članu elitne deseterice ni bilo treba -, pa je v prvi seriji za finale spodrsnilo prav Damjanu, ki je današnjo preizkušnjo končal brez točk na 35. mestu.

V boju za stopničke je Ito, ki je v finalu s 137 metri poskrbel za daljavo dneva, še drugič v dveh dneh pokoril vso konkurenco in tako pred domačimi navijači prišel še do druge zmage v karieri. "Seveda sem zelo srečen. Pred tem koncem tedna si niti v sanjah ne bi upal pomisliti, da lahko zmagam dvakrat na domači napravi Okurajama v Saporu. Tudi po današnji prvi seriji sem bil prepričan, da nimam več možnosti za zmago. Osredotočil sem se le na svoj finalni skok in uspel mi je res izjemno. Mislim, da so bili moji skoki danes celo boljši kot včeraj," je dejal najboljši skakalec vikenda na Japonskem, 26-letni Ito.

Vesel je bil tudi Stoch, ki je celotni konec tedna v deželi vzhajajočega sonca ocenil za uspešnega: "Za menoj je dober konec tedna, saj sem si na Japonskem priskakal nekaj pomembnih točk za svetovni pokal. Tudi današnja predstava mi je uspela, čeravno je bil prvi skok boljši od finalnega." Tudi Koflerju je uspelo skočiti na stopničke, s čemer je prednost v svetovnem pokalu pred zasledovalci še povišal: "Zelo sem vesel, saj sem danes opravil odlično delo. Moji skoki so ves čas konstantni, a v prvi seriji sem imel nekaj smole z vetrom v hrbet. Veselim se naslednjih tekem, saj se moja forma vzpenja. Daiki je bil tu nepremagljiv, Japonce pa je tako in tako vedno težko premagati na skakalnici Okurajama."

V svetovnem pokalu še naprej vodi Kofler (994 točk) pred Norvežanom Andersom Bardalom (907), ki je bil danes 14., tretji pa je Avstrijec Gregor Schlierenzauer (866), ki je japonski tekmi izpustil. Najboljši Slovenec je Kranjec (534) na osmem mestu, blizu najboljše deseterice je s 13. mestom tudi Prevc (272).

Naslednji tekmi svetovnega pokala bosta prihodnji konec tedna, ko se bodo skakalci v soboto in nedeljo merili v Predazzu.