V "top 15" je ob Kranjcu, ki to zimo kar niza dosežke med najboljšo deseterico, končal tudi Jure Šinkovec (222,3 točke), ki je v finalu napredoval na 11. mesto in prišel do uspeha kariere. V finalu sta nastopila še Dejan Judež (194), ki je s 23. mestom prav tako prišel do najboljšega izida v svetovnem pokalu, in Jurij Tepeš (166,1), ki je tekmo končal kot 29.

Brez finala sta danes v slovenskem taboru ostala s četrtim in šestim mestom junak zadnjih tekem svetovnega pokala v Zakopanah Peter Prevc na 35. in najboljši Slovenec v kvalifikacijah Sapora Jernej Damjan na 39. mestu. Obema sta se nastopa povsem ponesrečila.

Slovenski skakalci so kljub temu dosegli lep ekipni uspeh. "Glede na to, da dobro vemo, kakšen zna biti Saporo, tu mislim na vremenske razmere, sem po današnji tekmi zadovoljen. Veseli predvsem, da sta tako Jure kot Dejan dosegla najboljša rezultata kariere, Robi pa se je spet prebil med deseterico, na šesto mesto. Če gledam vse skupaj, je za nami dobra tekma," je današnje nastope svojih varovancev ocenil glavni trener A-reprezentance Goran Janus.

V ospredju je prvo zmago kariere slavil 26-letni Ito, ki je za vsega desetinko točke ugnal Bardala na drugem mestu. Tretji je bil Poljak Kamil Stoch. Bardal (889 točk) je tudi v skupni razvrstitvi svetovnega pokala napredoval na drugo mesto pred Avstrijca Gregorja Schlierenzauerja (867), ki v deželo vzhajajočega sonca ni pripotoval. V vodstvu svetovnega pokala z 934 točkami še naprej ostaja Avstrijec Andreas Kofler, ki je bil danes deveti.

Saporo bo v nedeljo gostil še eno tekmo svetovnega pokala, ki se bo začela ob 2. uri zjutraj po srednjeevropskem času. "Vremenska napoved za jutrišnjo tekmo je podobna današnji oziroma celo malo boljša. Tudi danes ni bilo slabo, čeprav se je tako zdelo. Predvsem pa za jutri pričakujem tudi, da bosta skoka uspela tudi Jerneju in Petru, saj sta se danes obema nastopa ponesrečila," je pred drugo tekmo napovedal Janus.