Z uporabo posebnih osnutkov, ki zbegani partnerki ali partnerju pomagajo sestaviti pismo bivši/bivšemu in ga vprašati po razlogih, ki so po njegovem mnenju vplivali na razpad zveze. To je le ena od možnosti, na spletni strani WotWentWrong najdemo tudi drugačne oblike pisem – od mirnih, do jeznih, pa filozofske osnutke …

"Laskajoči osnutek" je pozitivno in spodbudno usmerjena, po komplimentih pa pride udarec: "Mislim, da si fantastična oseba, imela sva nekaj odličnih trenutkov skupaj. Toda očitno se je nekaj zgodilo, da so se stvari spremenile."

Pri sestavljanju pisma nam aplikacija sama ponuja nasvete in predloge, ko je enkrat končano, pa ga prek elektronske pošte pošlje bivšemu partnerju – tudi ta ima za odgovor na voljo različne osnutke.

Vse skupaj lahko gledamo tudi kot na neke vrste čustveno izsiljevanje, bivši partner pa lahko odgovarja tudi na določena izzivalna vprašanja - "Menite, da je X privlačen?" ali pa "Ocenite, kakšna je oseba X v postelji."

Ustvarjalci spletne strani upajo, da bodo radovedni bivši z njihovo pomočjo prišli do odgovorov, ki jim bodo pomagali pri uresničevanju bodočih ljubezenskih ciljev.

Vendar pa najbrž drži, da če partnerja ne moreta odkrito spregovoriti drug z drugim v živo ali prek telefona, potem je najverjetneje bolje, da gresta narazen.