V času Googla so se tudi naši možgani začeli prilagajati ali bolje rečeno postali razvajeni. Strokovnjaki so namreč izvedli test in ugotovili, da si ljudje zapomnimo, kje najti informacijo, ne pa tudi same informacije.

Postali smo odvisni od pametnih telefonov in prenosnih računalnikov, da se takoj, če informacije na spletu ne najdemo takoj, umaknemo in prenehamo z iskanjem. Še več, če nam odvzamejo povezavo do spleta, se počutimo, kot da bi izgubili svojega najboljšega prijatelja, je razložila vodja raziskave.

Rezultati raziskave so tudi pokazali, da si ljudje namenoma ne zapomnijo informacij, za katere menijo, da jih dalje (v testu) ne bodo potrebovali. Poleg tega ljudje, kadar mislijo, da jim bo na voljo neprestana internetna povezava, namenoma ne pomnijo informacij, temveč si zapomnijo le lokacijo, kje jo najti.

''Nič več nam ni treba početi dragih in dolgotrajnih stvari, da bi pršli do informacije, ki jo potrebujemo. Googlamo lahko starega sošolca, najdemo članke na spletu, najdemo ime igralce, ki smo ga imeli na koncu jezika. Ko jim predočimo težka vprašnja, ljudje najprej pomislijo na računalnik,'' je razložila vodja raziskave.